Hrvatska
Regija
Konsenzus u zadarskim redovima – s Mornarom se može igrati

Konsenzus u zadarskim redovima – s Mornarom se može igrati

Autor: Paulo Sarić

Obje su momčadi uvelike izmijenile igrački kadar u odnosu na prvi ogled igran na Višnjiku.

Nakon uspješno odrađenog kup susreta protiv gradskog suparnika KK Jazine Arbanasi pred igračima Ante Nazora novi je izazov. Protivnik im je jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone Jadranske lige crnogorski Mornar koji je u prvom dijelu ovogodišnjeg izdanja regionalnog natjecanja muku mučio s igranjem na dva fronta. Europski izazovi skupo su stajali momčad Mihaila Pavićevića koja se teško nosila s paralelnim igranjem Eurokupa i ABA lige te se trenutno nalazi pri dnu tablice s pet pobjeda iz prvih 14 kola. No, europska je sezona završila pa se Barani sada mogu orijentirati na regionalne izazove te će u nastavku biti kud i kamo opasniji po momčadi s Jadrana.

Prvi ovosezonski dvoboj nedjeljnih suparnika igran je krajem listopada na Višnjiku gdje su Crnogorci na krilima Antabie Wallera došli do vrijedne pobjede. Zanimljivo je da je najbolji igrač Zadra u tom susretu bio Malcolm Grant koji je u međuvremenu promijenio boje te će sutra istrčati u – dresu Mornara.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

No, i Zadrani su ojačali svoje redove te predvođeni Lukom Žorićem, uz pomoć Kwamea Vaughna i Vladimira Dašića, gaje optimizam pred uzvrat u Topolici.

- Nadam se da ćemo biti pravi. Povećali smo rotaciju i digli intenzitet igre, dobili smo širinu i na unutarnjim i na vanjskim pozicijama te smatram da uz pravi pristup možemo otići dolje odigrati mušku utakmicu i tražiti svoju šansu. Gostovanje je neugodno, ali i neke momčadi prije nas su pokazale da se s Mornarom može ravnopravno igrati od početka do kraja. Temeljem toga trebamo nametnuti svoj ritam, označiti mete koje trebamo napasti, držati se plana na obje strane terena i time isprovocirati šansu da okrenemo utakmicu u svoju korist. To bi nam bilo jako vrijedno u ovom trenutku – rekao je strateg dalmatinske momčadi Ante Nazor u najavi sutrašnjeg susreta.

Pobjeda bi Zadranima puno značila u borbi za odmak s dna tablice.

- Sigurno, kao i svaka – dodao je Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Svjestan je toga i ponajbolji igrač hrvatskog abaligaša Luka Božić čija će dobra partija biti prijeko potrebna u lovu na šestu pobjedu.

- Pred nama je izuzetno važno gostovanje za koje smo se dobro pripremili i uigrali. Definitivno smo podigli nivo igre u obrani i skoku i ako uspijemo nametnuti svoj ritam u napadačkom dijelu smatram da bismo mogli iskontrolirati susret – smatra Božić.

Barani u utakmicu ulaze nakon gorkog poraza u Beogradu protiv Partizana gdje su bez bodova ostali u posljednjim sekundama.

- Zadar zavrjeđuje poštovanje kao i svaka momčad u ABA ligi. Imali smo čitav tjedan na raspolaganju i mislim da smo se dobro pripremili – izjavio je trener Mornara Mihailo Pavićević koji ne želi stavljati dodatni pritisak na svoje igrače - moramo svih 40 minuta biti koncentrirani i u što je moguće jačem ritmu odigrati čitav susret, ne misleći o značaju utakmice. Nismo ni u boljem ni u gorem položaju od drugih ekipa te nema razloga za dodatnim pritiskom.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Optimizam gaji i najbolji igrač crnogorskog sastava Uroš Luković kojeg čeka težak dvoboj pod obručima protiv Luke Žorića.

- U posljednjih smo pet utakmica upisali tri pobjede i dva nesretna poraza na jednu loptu, protiv Cedevite i Partizana. U dobroj smo formi i spremni dati sve od sebe. Važno je da od sudačkog podbacivanja nametnemo svoj ritam i vjerujem da ćemo od ovog susreta krenuti ka sredini tablice gdje nam je i mjesto – kazao je Luković.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19 sati.