Hrvatska
Regija
Košarka ili šah? Nazor podbo izbornika Anzulovića i otkrio da bradu pušta u čast velikog Olivera

Košarka ili šah? Nazor podbo izbornika Anzulovića i otkrio da bradu pušta u čast velikog Olivera

Autor: Paulo Sarić

Je li slab tretman u reprezentaciji odgovoran za lošiju partiju Luke Božića?

Zadrani nisu ponovili dobru predstavu s prošlog gostovanja u Beogradu kada su na iznenađenje mnogih svladali Partizan. Crvena zvezda je slavila s uvjerljivih 97-70. Ruku na srce, nije to bilo ni za očekivati pošto su 'Crveno-bijeli' osjetno kvalitetnija ekipa o čemu, na kraju krajeva, govori i tablica ABA lige na kojoj se momčad Milana Tomića nalazi na čelnoj poziciji s deset pobjeda u isto toliko utakmica.

- Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. Stvarno su nas izdominirali. Ostaje žal što nismo pružili puno jači otpor jer mislim da smo s većom energijom, posebno u prvom dijelu, mogli doći blizu egala. Imamo dosta igrača koji, rekao bih, nisu vjerovali da se može zaprijetiti Crvenoj zvezdi. Trebalo nam je više igrača s energijom i pravim stavom na terenu. Zbog toga mi je žao, ali ponavljam, razlika u kvaliteti je prevelika i čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi – rekao je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor.

FOTO: KK Crvena zvezda

Zadrani ove sezone puno bolje igraju u gostima nego na domaćem terenu, no to večeras nije bio slučaj. Dio objašnjenja možda se krije i u lošijoj predstavi Luke Božića koji nije nalazio odgovor na čvrstu i kvalitetnu obranu Zvezde te je utakmicu završio sa šest koševa, pet skokova i pet asistencija.

- On je igrač koji nam daje posebnu energiju. Bio je možda impresioniran, možda se nije snašao u danom trenutku, a možda je u pitanju i pad forme pošto ga u reprezentaciji nisu bolje iskoristili već je dobio „smeće-vrijeme“. Reklo bi se da igrač nije prekidač tako da je to i normalno. Nedostajala nam je njegova energija. S druge strane, nadam se da će nam ova loša partija na strani vratiti domaći teren. Momčad sam preuzeo kada je imala psihološku barijeru što se tiče domaćeg terena, ali s pozitivnom energijom, pristupom i strašću kakva se u Dalmaciji očekuje od nas, nadam se da će Zadar od sljedećeg kola vratiti domaći teren i da će to biti preokret. To nam je prijeko potrebno – dodao je 40-godišnji stručnjak na klupi hrvatskog abaligaša i prokomentirao igru svog večerašnjeg suparnika – teško mi je trošiti riječi. Zvezda je zaista posložena, malo je reći s dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Što se kaže, dobro je izbalansirana. Imaju dobar ritam i na momente sam imao osjećaj da se igra šah, a ne košarka. Nije ni čudo da su s ovakvim 'scoreom' i s ovakvom dominacijom prvi u regionalnoj ligi.


Na koncu obraćanja dobili smo i zanimljivo objašnjenje promjene imidža zadarskog trenera.

- Otkad je Oliver Dragojević umro, ja se nisam brijao. Imam osjećaj kao da mi je preminuo netko od bliže rodbine i ja se više nisam brijao – zaključio je Nazor.

 Zadrani iduću utakmicu igraju u petak na domaćem terenu protiv Igokee.