Hrvatska
Krajnović je 0,8 sec prije kraja stao na crtu slobodnih bacanja i donio pobjedu Boscu

Krajnović je 0,8 sec prije kraja stao na crtu slobodnih bacanja i donio pobjedu Boscu

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: Luka Batelić

Dinamo poražen u velikoj drami

Košem Luke Krajnovića iz slobodnih bacanja 0,8 sec prije kraja utakmice Dinamo je izgubio od Bosca rezultatom 79 – 80. Dinamo je u susret ušao pokošen virozom bez oba centra Ušića i Cvitkovića te nedovoljno oporavljenim Vučićem, Novačićem i Burellom.

U takvom odnosu snaga Dinamo je odigrao odličnu utakmicu i borio se do samoga kraja, no sreća je ovoga puta pomazila Bosco te zasluženo odnose bodove iz Draženovog doma. Plavi su odlično otvorili susret i vodili su cijelu prvu i do samoga kraja druge četvrtine kad Bosco prelazi na zonsku obranu i uvodi u greške Dinamove bekove pa Bosco na odmor odlazi rezultatom 39 – 50.

Do kraja utakmice Bosco održava kakvu takvu prednost, no Dinamo ih sustiže 3,5 minute do kraja te se ulazi u neizvjesnu završnicu. Nakon time outa Dinama Anzulović postiže tricu za izjednačenje te Boscu ostaje 18 sekundi za napad. Krajnović se sletio ispod koša, a suci u toj gužvi vide faul te praktički 0,8 sekundi mladi igrač dobiva i koristi priliku da s linije slobodnih bacanja donosi pobjedu svojoj momčadi. Prvo je pogodio, drugo promašio i priči je tu bio kraj.