Hrvatska
Nesportska Modrića na Kordiću presudila pobjednika, navijači Alkara 'ljutiti' na društvenim mrežama

Nesportska Modrića na Kordiću presudila pobjednika, navijači Alkara 'ljutiti' na društvenim mrežama

Autor: Branko Tabak

VIDEO: Krapić i Foster za novu pobjedu Hermesa

U 13. kolu HT Premijer lige Hermes Analitica je u Zagrebu pobijedila Alkara 92-86.

Nepune dvije minute prije kraja Sinjani su preko Joshue Browna, koji je pogodio oba slobodna bacanja, izjednačili na 86-86. Bio je to njihov posljedni poen na utakmici,

Tevin Foster je zabio za prednost domaćina 88-86, a nakon što je Ivan Svalina promašio tricu za vodstvo Sinjana, Mirko Modrić je napravio nesportsku pogrešku na Filipu Kordiću. Ova je odluka izazvala pravu pobunu navijača Alkara na društvenim mrežama. Pogledajte spornu situaciju.


Ovaj je 'pospremio'  oba bacanja, a dodatni napad Hermesa prekršajem je prekinuo Brown. Foster nije propustio priliku s linije slobodnih bacanja potvrditi pobjedu domaćina, koji su imali više od igre većim dijelom utakmice.

Zagrepčanke je do pobjede predvodio fantastični Ante Krapić s 28 poena i 15 skokova. Amerikanac Tevin Foster odlično se snašao u novoj sredini i nadomjetio odlaske Jakova Vladovića i Roka Rogića.  Potigao je 26 poena. 

Kod Sinjana najefikasniji je s 25 poena bio Hrvoje Vučić

Među navijačima Alkara na društebim mrežama nastao je pravi bunr nakon ovog susreta. Ide se toliko daleko da se pozivaju 'sve klubove Premijer košarkaške lige, kao i Udrugu prvoligaša, na čelu s povjerenikom lige, da se usprotive vladavini sudačke organizacije, jer nisu oni ti koji bi trebali krojiti sustav'. 

Podsjetimo, prošlosezonski susret ovih klubova u pretposljenjem kolu HT Premijer lige odlučio je sudački propust, tada na štetu Hermes Analitice.

Rezultati by SofaScore