Hrvatska
VIDEO Novi sporni trenutak: Je li Hermes Analitica oštećena u utakmici s Alkarom?

VIDEO Novi sporni trenutak: Je li Hermes Analitica oštećena u utakmici s Alkarom?

Autor: Branko Tabak

Sporna je zadnja akcija Sinjana i to iz dva razloga.

Je li Alkar oštećen u utakmici s Cibonom pitanje je koje se danima provlačilo kroz medije. Dva dana nakon utakmice Hermes Analitica - Alkar u kojoj su Sinjani do pobjede stigli tricom Leverenzela Bootha osam sekundi prije kraja produžetka u našu redakciju stigao je usamljeni upit čitatelja koji uzvraća pitanjem: Je li Hermes oštećen u utakmici s Alkarom?

Sporna je završna napadačka akcija Alkara, baš kao i u susretu Alkar-Cibona kada je bilo dvojbeno je li Dajuan Graf pogodio tricu za pobjedu ili dvicu za produžetak. Suci su pokazali dva poena, a u produžetku Alkar je izgubio utakmicu.

Ovoga puta ponovno je pitanje je li igrač Alkara gazio liniju ili ne, samo što je riječ o aut liniji. Martin Bilandžić je izveo aut, loptu je presjekao Julijan RajićOna se odbila natrag do Bilandžića. Je li igrač Alkara u tom trenutku jednom nogom izvan igre ili ne teško je procijeniti na osnovu snimke. Igrač Hermesa Rajić sugerira sucu aut, no sudac je vrlo blizu pa možemo prihvatiti da je dobro vidio što se događa.

No, uslijedila je akcija iz koje je stigla pobjednička trica Alkara (gubili su 94-92). Bilandžić se po krilu probio do obruča pri čemu je napravio korak, dva viška i poslao loptu prema Boothu koji zabija za konačnih 95-94. Koraci? 

Procijenite sami je li ovoga puta Hermes Analitica doživjela nepravdu sličnu onoj koja je zadesila Sinjane kolo ranije.