Europa i Svijet
Kriminalist vodi igru Bayerna

Kriminalist vodi igru Bayerna

Autor: Paulo Sarić

Znači li to da iduće sezone neće biti toliko – ukradenih lopti?

Uprava Bayerna provodi radno ljeto. Nakon što je sredinom prošlog mjeseca dogovorio dvogodišnje produljenje ugovora s bivšim kapetanom Partizana Vladimirom Lučićem, bavarski je klub produžio vjernost još trojici igrača i doveo jednu prinovu.

Bayern je danas iskoristio momčadsku opciju za produljenje ugovora s iskusnim krilnim igračem Alexom Kingom na još jednu sezonu. Njemački je reprezentativac košarkaški put započeo upravo u Münchenu, a po svemu sudeći u istome će ga gradu i završiti. Tamnoputi Nijemac je bio član dviju reprezentativnih akcija u kojima je davao svoj doprinos s klupe, a sličnu je ulogu imao i prošle sezone u kojoj je provodio manje od 12 minuta na parketu. Osim njega, ugovore su produžili i mladići Goerg Beyschlag i Marvin Ogunsiepe.

Jučer je u klub sletjelo i prvo pojačanje. Radi se o 28-godišnjem Braydonu Hobbsu koji je u Bavarsku došao iz Ulma i potpisao dvogodišnji ugovor.

- Vrlo sam zadovoljan što ću biti član Bayerna u budućnosti. Čuo sam puno dobroga o treneru i profesionalnom vodstvu kluba. Cilj nam je osvojiti ligaški dio natjecanja i na koncu podići titulu. Osobno bih volio predvoditi tim, biti trener na parketu, kao što sam bio i prethodne sezone – kazao je novi razigravač Bayern Münchena za službene stranice kluba.

Hobbs je imao neobičan košarkaški put. Nakon završetka studija i diplome iz kriminalistike, igrati je počeo u poluprofesionalnoj ligi, a dugo je pod okriljem mediokritetstva loptao širom Europe prije negoli je u sezoni 2015/16 zasjao u dresu Gießena. Prošlo je ljeto prešao u Ulm, da bi jučer potpisao za Bayern.

- Plan nam je bio ojačati razigravačku poziciju. Dovođenje Braydona je prvi korak. U posljednjih se nekoliko sezona razvio i pokazao svoje liderske kvalitete. Čini suigrače boljima i, poput nas, ima glad za titulama, te posjeduje ljudske kvalitete koje će ojačati naš tim – zaključio je Marko Pešić, inače sin proslavljenog trenera Svetislava Pešića.

Hobbs je prošle sezone u momčadi koja je nakon samo jednog poraza u ligaškom dijelu sezone iznenađujuće ispala u polufinalu doigravanja od Oldenburga Mladena Drijenčića prosječno bilježio 7.2 koša i 5.5 dodavanja po utakmici, te je bio treći asistent njemačkog prvenstva.