Hrvatska
Krunić: Želimo doći do pobjede koja nam je jako značajna

Krunić: Želimo doći do pobjede koja nam je jako značajna

Deveto kolo Druge lige Centar u potpunosti će biti usmjereno na susret u Dubravi gdje igraju dvije vodeće momčadi lige.

Deveto kolo Druge lige Centar u potpunosti će biti usmjereno na susret u Dubravi gdje igraju dvije vodeće momčadi lige objavljeno je na službenim stranicama Košarkaškog saveza Zagreb. 

Drugoplasirana Dubrava ugostiti će vodeće i neporažene Sesvete koje će, u ovom derbiju, biti lišene usluge najboljeg igrača Daria Papka koji je ozlijedio skočni zglob. 

Od ostalih utakmica treba izdvojiti mini derbi koji će u nedjelju navečer odigrati Zapruđe- Mladost.

- Kao igrač izgubio sam puno utakmica kada na suprotnoj strani nije igrao najbolji igrač. U tom trenutku dolazi do bolje homogenosti ostatka momčadi, a za Sesvete inače mogu reći da igraju najkolektivniju košarku u ligi. Gledao sam tri njihove utakmice ove sezone i čeka nas utakmica u koju, od prve minute, moramo ući koncentrirano ukoliko želimo doći do pobjede koja nam je jako značajna. Oni su vodeća momčad lige i taj rezultat sigurno nije slučajan. Bez obzira na ishod ove utakmice moje mišljenje je da će prvak lige imati i pet poraza - istaknuo je trener Dubrave Darko Krunić te dodao da bi ipak volio da su Sesvećani kompletni.

- Dario nije propustio ni jednu našu utakmicu posljednjih nekoliko godina. Veseli me činjenica da smo utakmice protiv Zapada i Samobora u završnici dobili kada Papak nije bio na parketu, iako je to samo bio dio utakmice. Sigurno da moramo promjeniti koncepciju igre i na tome radimo ovaj tjedan. Moramo spriječiti tranziciju Dubrave na čelu sa Stipom Čubrićem. Oni imaju dva centra koja mi nemamo, ali sigurno ni njima neće biti lako braniti naše igrače. Ove godine imamo veći kadar igrača i vjerujem da i u ovoj utakmici možemo pobjediti. Dubrava ima veći pritisak rezultata od nas i to može biti naša prednost - kaže trener Sesveta Tomislav Vouk.

U isto vrijeme u subotu Samobor će protiv Ivanića tražiti novu pobjedu, a Maksimir će neugodan niz poraza pokušati prekinuti protiv Zapada.

- Iako su izgubili šest utakmica, neki od tih poraza su bili tijesni kao protriv Dubrave i Zapruđa. Sigurno žele što bolje završiti ovu polusezonu, a i najlakše se vaditi na domaćem parketu koji je njihova prednost. Moramo spriječiti skok u napadu i njihovu unutarnju igru. Mi smo očekivali pobjedu ili dvije više da budemo bliže vrhu, ali se pokazalo da moramo još dosta raditi. Ritam srijeda – subota nam nije nikako odgovarao jer smo doživjeli visoke poraze od Agens Universa i Samobora. Neke utakmice smo tijesno izgubili kao protiv Mladosti i Zapruđa - ističe trener Zapada Porin Poredoš.

Subotnji program zatvorit će utakmica Zrinjevca 1937 i Petra Zrinskog. Domaćini će nakon poraza u Sesvetama tražiti četvrtu pobjedu ove sezone, a gosti nakon premijerne pobjede s malim olakšanjem gledaju prema nastavku sezone.

U nedjelju će Podsused ugostiti Agens Univers u utakmici prošlosezonskih B ligaša, a kolo će zatvoriti Zapruđe i Mladost u kojem će domaćini iskustvom pokušati svladati najmlađu momčad lige.

Raspored utakmica 9. kola Druge lige Centar:

09.12.2017. 17:30 h Dubrava - Sesvete u SD Dubrava

09.12.2017. 17:30 h Maksimir - Zapad na Ekonomskom fakultetu

09.12.2017. 17:30 h Samobor - Ivanić u SD Samobor

09.12.2017. 19:00 h Zrinjevac 1937 - Petar Zrinski u SD ZV paviljon 25

10.12.2017. 18:15 h Podsused - Agens Univers u SD Sutinska Vrela

10.12.2017. 20:00 h Zapruđe - Mladost u SD ZV paviljon 25

10. se kolo igra već u srijedu.