Hrvatska
Krušlin: Maksimalno spremni dočekujemo Split

Krušlin: Maksimalno spremni dočekujemo Split

Odmorna i spremna Cedevita u polufinalnu seriju protiv Splita ulazi kao veliki favorit.

Nakon jučerašnje pobjede Zadra protiv Cibone u prvom polufinalnom dvoboju, danas u polufinalnu seriju kreću Cedevita i Split. Branitelji naslova i najveći favoriti za osvajanje titule i ove sezone, Cedevita u ovu utakmicu ulazi kao izraziti favorit, ali da će se morati dobro pomučiti protiv Splita koji u posljednje vrijeme igra jako dobro, sigurno da hoće.

Utakmica počinje danas u 18 sati, a prijenos možete pratiti na kanalu HRT 2. Iz Cedevite javljaju kako je ulaz na utakmicu slobodan.

Cedevita i Split ove sezone odigrali su dvije utakmice u regularnom dijelu HT Premijer lige. U Zagrebu je Cedevita slavila 74:67, a u Splitu je bila bolja sa 108:63.

"Split u zadnje vrijeme igra dobro. Poslije naše utakmice kod njih vratili su im se neki igrači i baš su se digli. Imamo jedno loše iskustvo s njima kod kuće, kad smo ih jedva dobili, no tada su bile neke ekstremne situacije. Split je ekipa koja zna što radi i mogu nam fizički odgovoriti. Imaju visoku trojku i neće biti nimalo lako. Moramo odigrati maksimalno i maksimalno se pripremiti. Trebamo igrati s puno energije svih 40 minuta da bi s tim ritmom i energijom našli trenutak da ih možemo prelomiti", izjavio je uoči utakmice sa Splitom trener Cedevite Jure Zdovc.

Momčad je veliki dio sezone igrala tri utakmice tjedno, a sada se broj utakmica značajno smanjio.

"Radimo sve živo da ekipa ostane motivirana i fizički spremna. No, moram pohvaliti momke, dobro rade, iako vjerojatno jedva čekaju da se ova teška sezona završi. Dobro rade na treningu i nadam se da će se to prenijeti na utakmicu", rekao je Zdovc.

Bek Filip Krušlin potvrdio je da je atmosfera u momčadi Cedevite dobra: "Naravno da vlada optimizam. Mi i dalje grabimo prema svojem cilju, koji znamo od početka. Čeka nas utakmica protiv Splita u polufinalu. Njima se priključuju trojica igrača koja nisu igrala u prošloj utakmici u Splitu protiv nas u regularnom dijelu i sigurno da će biti motivirani da odigraju što bolje i pokušaju nam uzvratiti za taj poraz. Mi dobro treniramo i mislim da smo maksimalno spremni."

Kakav je osjećaj sada kada imate manje utakmica i raspored je rijeđi?

"Dobar je osjećaj. Sad imamo vremena i za trening i za slobodno vrijeme i odmor. No, naravno da se nismo opustili. Ostaje nam još jedan cilj, koji je za nas igrače i za klub bitan, tako da smo svjesni da nemamo mogućnost da se opustimo jer bi za to mogli biti kažnjeni. Maksimalno treniramo, no sada imamo vremena za odmoriti se i za bolje se pripremiti za svaku utakmicu, što je izuzetno bitno", dodao je Krušlin.

Cedevita će protiv Splita igrati bez Tonija Katića, a neće biti ni Darka Baje, koji se s juniorima sprema za završni turnir Prvenstva Hrvatske.