Europa i Svijet
Regija
Kup natjecanja u Europi: Repeša i Tabak na korak od trofeja

Kup natjecanja u Europi: Repeša i Tabak na korak od trofeja

Autor: Branko Tabak

U Srbiji Zvezda za 'pola koša' preskočila Partizana, Igokea osvojila Kup u BiH.

Pobjednik Kupa Mirze Delibašića u BiH je Igokea. ABA-ligaš je u finalu s lakoćom nadigrao Sparse 77-55. Već na poluvremenu je bilo 45-19. Zanimljivost vezana uz ovu utakmicu je da je prošlosezonski igrač Zadra Stefan Fundić nakon osvojenog Kupa Krešimira Ćosića sa Zadranima osvojio i BiH Kup. 

U Srbiji Crvena zvezda je u velikom derbiju pobijedila Partizana 79-78 i izborila finale. Tamo će joj protivnik biti Mega koja je bila bolja od Vojvodine 82-75.

U Crnoj Gori nakon Budućnosti i Lovćena u polufinale se plasirala i Sutjeska koja je deklasirala Zetu 120-62.

U Poljskoj je finale izborila Zielona Gora hrvatskog trenera Žana Tabaka. U polufinalu je teško stradala momčad Ostrowa koju s klupe vodi Igor Milačić (105-79). U redovima poražene momčadi vrlo dobar je bio Josip Sobin s 10 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Drugi finalist je Sojnia Strargard koja je nadigrala Trefl Sopt 84-73. 

Veliko finale talijanskog kupa izborio je Jasmin Repeša. Njegov je Pesaro nakon Sassarija izbacio i ekipu Brindisija (74-69). Jasko u finalu ide na svoj bivši klub Olimpiju Milano. Milanezi su bili bolji od Venezie 96-65.

U Španjolskoj će se za trofej boriti Real i Barcelona. U polufinalu Real je bio bolji od Tenerifa 85-79, a Barca od Baskonije 77-68.

Finale u Litvi izborili su Žalgiris, koji je nadigrao Neptunasa 84-72, i Lietkabelis koji je bio boljo od Juventusa 84-73.