Europa i Svijet
Hrvatska
LAKRDIJA: Težak poraz Škrljeva u sjeni nevjerojatnog događaja: Barnjak isključen pa vraćen na parket

LAKRDIJA: Težak poraz Škrljeva u sjeni nevjerojatnog događaja: Barnjak isključen pa vraćen na parket

Autor: Duje Jurić

Dosuđene pa izbrisane tehničke.

Utakmica 1. kola skupine A Alpe Adria Cupa GTK Gliwice – Adria Oil Škrljeva završila je u režiji poljskih sudaca Mordala, Kuzia i Skoreka, visokom pobjedom domaćina 107:69.

Prvi koševi na utakmici viđeni su tek u trećoj minuti nakon što je Amerikanac Duke Mondy pogodio tricu. Prije toga obje ekipe imale su nekoliko promašaja. Gosti dolaze do prvih koševa preko Domagoja Vrkića koji pogađa tricu za minus jedan 4:3. U 5' Batur poentira za dva i rezultat 8:3 za GTK Gliwice, a onda kreče serija domaćina koji u tri minute rade razliku 12:0 za rezultat 20:5 i plus petnaest.

Adria Oil Škrljevo dolazi do sedmog koša u osmoj minuti nakon što je poentirao Ante Gospić. Na mini odmor otišlo se rezultatom 31:13, nakon što je trener Damir Rajković dobio tehničku a  Mateusz Szlachetka zabio tricu sa sirenom i dobio nepostojeće dodatno slobodno bacanje za velikih plus18. Dodajmo da su domaći suci napunili osobnim pogreškama Gospića i Vrkića, pa je roster bio time sužen.

Muke po zelenima nastavljaju se i u drugoj četvrtini jer domaćini u 14' odlaze na plus 30 i rezultat 48:18, čime je utakmica bila riješena.

Prava lakrdija dogodila se 3 minute i 53 sekunde prije kraja druge četvrtine. Kapetanu Barnjaku sviraju nepostojeći prekršaj, a nakon prigovara suci mu daju dvije tehničke pogreške i isključenje. Suci isključuju i trenera Rajkovića, pa se ekipa Adria Oil Škrljeva povlači na klupu. Nakon desetominutnog pregovaranja na relaciji predsjednik Škrljeva Vice Sep – delegat – predstavnik GTK Gliwice, Barnjaku se brišu tehničke pogreške i on se vrača u dvoranu, a trener Rajković završava na tribinama, pa u nastavku  utakmicu vodi pomoćnik Mirko Ščekić. Nakon što je iz kancelarije lige u Beču dobivena informacija da se utakmica mora završiti po svaku cijenu nastavljena je utakmica, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 62:27.

Drugo poluvrijeme igralo, se da se odigra, uz još desetak smiješnih odluka sudaca (tri nepostojeće osobne pogreške Draganu Šekelji), pa je na kraju završilo kako je završilo.

Spomenimo da su za Adria Oil Škrljevo koševe postigli: Barnjak 19, Batur 13, Riewer 11 i Gospić 9.

GTK Gliwice – Adria Oil Škrljevo 107:69 (31:13,31:14,26:22,19:18)

Gliwice – Kulturno–sportska dvorana Labud. Gledatelja: 200. Utakmica 1. kola grupe A Alpe Adria Cupa. Suci: Mordal, Kuzia, Skorek (Poljska).

GTK Gliwice: Tabb, Mondy, Mijović, Szlachetka, Furstinger, Halas, Radwanski, Wasik, Slupinski, Diduszko, Henson, Radon. Trener: Pawel Turkiewicz

Adria Oil Škrljevo: Pandurić, Cvitković, Barnjak, Benković, Batur, Kolić, Gospić, Riewer, Vrkić, Šekelja. Trener: Damir Rajković.

Sličan slučaj dogodio se na Zvršnici PH za osnovne škole o čemu smo svojevremno pisali. Posebnio ljutiti tada su bili roditelji, nastavnici i sam ravnatelj oštećene škole pitajući se kakva se poruka šalje djeci - da ne poštuju pravila?