Europa i Svijet
Hrvatska
Liaoning stigao u Europu

Liaoning stigao u Europu

Autor: Nenad Ćorić

Prvak Kine uskoro u Zadru.

Kineski prvak je stigao noćas u Madrid kako bi počeo sa sedmodnevnim pripremama za Zadar Basketball Tournament – piše kineski portal zhibo8.cc.

Igračima Liaoninga će se u Španjolskoj pridružiti Brandon Bass (Oklahoma, Dallas, Orlando, Boston, Lakersi, Clippersi) i Lester Hudson (Boston, Memphis, Washington, Cleveland, Clippersi), a Guo Ailun, Han Dejun i Li Xiaoxu dolaze direktno u Zadar nakon nastupa u reprezentaciji Kine koja 13. rujna igra u Libanonu, a  17. je domaćin Jordanu.

Pred najboljom kineskom momčadi je “pakleni” rujan, u 18 dana bi trebali odigrati 12 utakmica. Nakon Španjolske lete za Zadar gdje će igrati tri utakmice protiv najjačih klubova Europe, za njih  događaj kojemu daju poseban prioritet. Liaoningovi navijači su oduševljeni pozivom na najjači pripremni turnir u Europi i mogućnošću da igraju protiv najboljih europskih ekipa. Kineski mediji naglašavaju da je trenutno razina košarke u Europi znatno ispred Azije, ali vjeruju da u kompletnom sastavu mogu u najboljem svjetlu predstavljati kinesku i azijsku klupsku košarku. Također, ističu da je ovaj turnir razina na kojoj još nije sudjelovao niti jedan kineski košarkaški klub i sa zanimanjem će pratiti oglede njihovog prvaka s najboljim europskim klubovima..

Samo četiri dana poslije finalnog dana ZDBT-a igraju prvu utakmicu na Tajland gdje će nastupiti u azijskoj Ligi prvaka koju organizira FIBA. Prvotno je aktualni CBA prvak zbog Zadra otkazao sudjelovanje na ovom natjecanju, ali nakon pomicanja termina za dva dana uspjeli su i ovaj događaj uklopiti u svoj kalendar. Nakon Lige prvaka slijede dogovorene CBA predsezonske utakmice.

Liaoning i CSKA 20. rujna u 18 sati otvaraju Zadar Basketball Tournament, a dan poslije u drugom ogledu skupine protivnik im je Bayern.