Hrvatska
Little nakon 'promašaja sezone': „Možda sam trebao dodati, no to je za mene lagan šut! Događa se...“

Little nakon 'promašaja sezone': „Možda sam trebao dodati, no to je za mene lagan šut! Događa se...“

Autor: Paulo Sarić

Izgledalo je da je trener Nazor tražio drugačiji posljednji napad.

Nije to bila prava Cedevita. Zagrepčani su se 'nudili' punih 40 minuta i dali Dalmatincima priliku da jednim napadom, jednom loptom, dođu do iznenađujuće pobjede i barem malo zakompliciraju prilično izvjesnu situaciju u hrvatskom prvenstvu. Čvrste obrane s obje strane dovele su do situacije da se svaki koš slavi kao gol u rukometu, a na koncu su posljednji potez imali domaćini. 18 sekundi je i više nego dovoljno za organizirati napad, no od organizacije nismo vidjeli niti „O“. Loptu je uzeo Little i pumpao do samog isteka vremena dok nije opalio preko dvojice. I promašio. Prokockavši priliku da postaje „Super Mario“.

- Odigrali smo agresivno i čvrsto. Tek smo u posljednjoj četvrtini i produžetku dopustili neke lake poene koje nismo dopuštali u prve tri četvrtine. Na koncu nismo uspjeli pogoditi u napadu i nismo uspjeli pobijediti. Postoje lijepe i ružne utakmice, a ova je bila napadački ružna. Promašivali smo previše, no s druge smo strane imali pravi pristup i bili skoncentrirani na obranu – kazao je 31-godišnji Amerikanac koji je zbog četiri osobne pogreške veliki dio drugog poluvremena proveo na klupi.

Činilo se da zadnja lopta nije ni trebala ići u njegove ruke. Spuštanje Žoriću na post činilo se kao 'zicer', Božić je s druge strane terena gestikulirao da ga čuva Pullen, no Little je odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Ili pukovnik ili pokojnik. I pokopao je svoju momčad...

- Ritam mi je bio malo poremećen zbog problema s prekršajima, ali to je šut koji svaki put mogu pogoditi. To je za mene lagan šut! Nisam imao dovoljno prostora, dvojica su me čuvala. Možda sam trebao potražiti suigrača, ali nije bilo dovoljno vremena. Mislio sam da imam dobru situaciju i uzeo sam taj šut. No, promašio sam. Događa se – zaključio je američki bek-šuter.

Žorić je na klupi s pravom prigovarao, Dašić je smirivao Božića, a prilika za pobjedom je otišla u nepovrat.