Hrvatska
Regija
Ljubičićev genijalni potez i prisjećanje na Velićeve riječi nakon Zadra

Ljubičićev genijalni potez i prisjećanje na Velićeve riječi nakon Zadra

Autor: Branko Tabak

Svaka lopta je važna!

Trener Cibone Ivan Velić možda će nakon pobjede njegove momčadi protiv Krke na gostovanju ublažiti svoj stav o 'zadarskom stiskanju gasa' na zagrebačkom sudaru Velićeve i Nazorove momčadi (koja je slavila s 31 poenom razlike) i uvidjeti koliko je svaki poen važan u borbi za ostanak.

Ili je to shvatio ranije pa je već protiv Alkara u HT Premijer ligi (+45) pripremao svoju momčad za Novo Mesto i ukazivao im koliko je važno da svaku utakmici odigraju na granici svojih mogućnosti. I u granicama dopuštenog. Tako je i ovaj poen Marka Ljubičića plod genijalnosti i snalažljivosti iskusnog igrača, nikako potcjenjivanje i omalovažavanje protivnika. 


U ligi u kojoj se pola momčadi (i više od toga) bori za ostanak, Cibonina pobjeda je stigla nakon trice Damira Markote za vodstvo 88-91 i serije pogrešaka domaćina poput nesportske i dvije tehničke, od koja je ona posljednja plod ometanja igrača pri izvođenju lopte u igru.

Krka je tako Cibosima omogućila i komotnu pobjedu od 10 razlike (90-100) koja u konačnici može presuditi oće li Cibona i dogodine igrati prvi razred regionalne košarke. Zna dobro Velić što to znači za momčad i klub koji je, ne samo na ovim prostorima, košarkaška institucija. 

- Bitna i važna pobjeda za nas. Kad god igramo kao tim onda dobijemo priliku za pobjedu. Momci su dali sve od sebe, radili su jedan za drugog i zasluženo smo dobili i drago mi je zbog njih da su izvukli utakmicu jer je jako bitna za nas. Čeka nas još puno teških i zahtjevnih utakmica.

Prva od njih u Draženovom domu u nedjelju, 16.12. kad im u 11. kolu ABA Lige u goste stiže Budućnost VOLI. Početak susreta je u 19 sati.