Hrvatska
Ludilo na Gripama! Marčinković tricom u zadnjim sekundama 'skinuo' Cibonu

Ludilo na Gripama! Marčinković tricom u zadnjim sekundama 'skinuo' Cibonu

Autor: Paulo Sarić

Lopta uvijek vrati. Nakon poraza od Zadra u posljednjoj minuti, 'Žuti' su večeras u samoj završnici došli do pobjede nad drugim hrvatskim abaligašem.

Košarkaši Splita večeras su pred ugodno popunjenim Gripama došli do vrijedne pobjede nad Cibonom rezultatom 70-67. Iako su se domaćini vrlo rano odvojili na petnaestak koševa prednosti, brojnim problemima izmučeni 'Cibosi' koji su u Dalmaciji bili lišeni pomoći Damira Markote i Filipa Bundovića uspjeli su preokrenuti rezultat i početkom posljednje dionice imali i plus sedam (51-57), no sama je završnica pripala igračima Vladimira Anzulovića.

Na koncu je pitanje pobjednika odlučeno u zadnjoj minuti u koju se ušlo sa 67-66 za domaćine. Marko Ljubičić je izborio prekršaj Marčinkovića i otišao na liniju slobodnih bacanja odakle je bio polovičan i poravnao rezultat, da bi u pretposljednjem napadu upravo Pavle Marčinković tricom zapečatio utakmicu i postavio konačan rezultat.

FOTO: Ivica Čavka - KK Split

Ciboni je, doduše, ostalo četiri sekunde da odvede utakmicu u produžetak, no Bilinovac se spetljao i izgubio loptu pa je veliko slavlje na Gripama moglo početi.

Domaćine su do pobjede vodili Michael Cobbins i Tomislav Gabrić s 20, odnosno 19 poena, čemu je prvi dodao i ogromnih 18 skokova, dok je junak Marčinković zabio 14 koševa uz šest skokova. Goste je predvodio Ljubičić s 20 poena, a dobru je utakmicu odigrao i Johndre Jefferson koji je dodao 15, uz deset uhvaćenih lopti.