Hrvatska
Luka Žitko: Cedevita je dva, tri ranga iznad nas

Luka Žitko: Cedevita je dva, tri ranga iznad nas

Bil je segmenata s kojima je trener Kaštelana bio zadovoljan.

Nakon utakmice HT Premijer lige između Cedevite i KK Ribola Kaštela, koju su domaćini dobili s uvjerljivih 93-55, treneri momčadi dali su izjave za medije iz kojih se jasno iščitava razlika u kvaliteti. 

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Čestitam momcima na pobjedi. Djelomično smo iskoristili tu utakmicu da bi pokušali neke stvari za sljedeću utakmicu, posebno u početku. Poslije je bilo teško jer ova ekipa igra puno zone. Neke smo igrače odmorili, a već za dva dana očekuje nas nova teška utakmica protiv MoraBanc Andorre."

Luka Žitko, trener Ribola Kaštela: "Čestitao bih pobjedniku na zasluženoj pobjedi. Mi smo ovdje došli da prikažemo napredak u igri u odnosu na prvo kolo, koje smo igrali prije petnaestak dana i mogu reći da je bilo segmenata u igri s kojima sam bio zadovoljan. Cedevita je ipak dva-tri ranga iznad nas. Htio sam vidjeti napredak u našoj igri, da vidim energiju i popravak u organizaciji. Što se tiče moje momčadi, mislim da u jednom dijelu, pogotovo krajem druge, većim dijelom treće i polovicom četvrte četvrtine uspjeli smo pokazati karakter. No, ne mogu biti zadovoljan s koncentracijom i realizacijom. Pretjerano promašujemo otvorene situacije, pogotovo naša unutarnja linija. Promašujemo i dosta slobodnih bacanja i moramo raditi na tome."