Hrvatska
Regija
Makarska je putokaz

Makarska je putokaz

Autor: Branko Tabak

Slavlje selekcije Splitsko-dalmatinske županije na međunarodom U16 turniru.

U Makarskoj je održan tradicionalni međunarodni turniru Makarska 2019 za uzrast 2003. godište. Nastupila je osam momčadi: DOŠK, Selekcija Splitsko-dalmatinske županije, Zrinjski, Alkar, Sloboda Tuzla, Vindija, Amfora i Bratislava iz Slovačke.

Trodnevno natjecanje iskristaliziralo je finaliste - tuzlansku Slobodu i Selekciju Splitske županije. Predvođeni trenerom Antom Bilićem slavili su Dalmatinci 86-76.

Rezultati 

Opširniji izvještaj

- Još jednom se potvrdilo ono što smo i predpostavljali da se može i s malim ulaganjima napraviti pomake kod igrača koji su talentiran, ali nisu u prilici pokazati svoj potencijal jer im fali većeg obima kako rada tako i utakmica. Mislimo da je i ovo jedan putokaz da se ojačaju male sredine odnosno baza košarke. Zahvalili bi još jednom Nenadu Videki i Zoranu Agiću iz KK Amfora koji su uključeni u rad selekcije i koji su prepoznali važnost pozivanja na turnir, rekao je za Basketball.hr Alen Koludović, jedan od inicjatora bottom-up inicijativa koja za cilj ima ponuditi rješenja nekih od gorućih problema hrvatske košarke, a o kojoj više možete saznati u ovom intervjuu