Europa i Svijet
Hrvatska
Marčinković: Suigrači su me pronalazili slobodnog, moje je bilo da iskoristim priliku

Marčinković: Suigrači su me pronalazili slobodnog, moje je bilo da iskoristim priliku

Autor: Branko Tabak

Pavle ima silnu energiju, fizičku i mentalnu. I zato ga treneri vole imati na raspolaganju.

Tajna uspjeha ove reprezentacije su karakterni igrači. Jedan od njih je Pavle Marčinković. Veliki borac i emotivac koji je sve u karijeri izborio velikim radom i trudom, ništa 'na poguranac'. Vukao je sam sebe i ekipe u kojima je igrao. Može imati loš dan, ali nikada se njegovi treneri ne mogu požaliti na njegov angažman. Jedan je od onih koji igra i kada je na klupi.

U utakmici protiv Švedske bio je najbolji igrač hrvatske reprezentacije. Postigao je 20 poena uz osam skokova. Tricu je gađao gotovo savršeno. Pet pogodaka iz šest pokušaja. No, njegov doprinos je bio jednako velik i u obrambenim zadacima i u tranziciji. Pavle ima silnu energiju, fizičku i mentalnu. I zato ga treneri vole imati na raspolaganju.

- Najvažnije je da smo se plasirali na Eurobasket. O mojoj igri... Sigurno bi se istaknuo netko drugi da nisam ja. Mislim da je pored toliko kvalitetnih igrača pored sebe lakše doći do ovakvih učinaka. Oni će te naći slobodnog i potvrditi kada si slobodan, tako da je moje bilo da iskoristim priliku. Protiv Turske je Bilan držao cijelu ekipu, danas sam ja dao ruke, Šakić svaku utakmicu, pa Rogić, Krušlin da ne izdvajam... Bilo je i teških situacija, neki dečki su preboljeli koronu. Bio je ovo veliki izazov i super je da smo i matematički riješili pitanje plasmana, rekao je Pavle nakon završetka drugog kruga prozora u istanbulskom balonu.