Hrvatska
Regija
Marinelli i Čakarun briljiraju u Sloveniji, Šenčur 'skinuo' Olimpiju

Marinelli i Čakarun briljiraju u Sloveniji, Šenčur 'skinuo' Olimpiju

Autor: Branko Tabak

Sinoć su odigrane tri utakmice slovenske lige za prvaka Lige Nove KMB.

U sva tri susreta nastupili su i hrvatski igrači.

Primorska je na gostovanju u derbiju kola slavila kod Rogaške 71-78. U momčadi Jurice Golemca briljirao je Zadranin Marjan Čakarun s 21 poenom i 10 skokova.

Marjan Čakarun - Foto: KK Sixt Primorska Facebook 

Na drugoj strani njegov je sugrađanin Ivan Batur postigao tek 4 poena uz katastrofalan šut iz igre 1-8.

Krka nakon izborenog povratka u ABA ligu nastavlja u dibrom ritmu i u nacionalnom prvenstvu. Ovoga puta odnijeli su bodove s neugodnog gostovanja kod Šentjura 83-89. Fantastičnu utakmicu odigrao je Paolo Marinelli koji je postigao 20 poena uz 78 posto šuta iz igre. Promašio je po jednu dvicu (5/6) i tricu 82/3) te jedno slobodno bacanje (4/5). Svemu tome nadodao je 3 asistencije. Dino Cinac je postigao 10 poena uz 4 skoka. 

Veliko iznenađenje je poraz ABA-ligaša Petrol Olimpije kod Šenčura. Domaćini su slavili 65-59. Roko Badžim je postigao 13 poena za Olimpiju uz šut z igre (3-10). Imao je i 3 skoka te 2 asistencije.

Na vrhu poretka nalazi se krka s omjerom 6-1. Slijede Primorska i Olimpija sa po 5 pobjeda i 2 poraza. Ove  tri momčadi su gotovo sigurni sudionici doigravanja. Za četvrto mjesto konkuriraju sve ostale elipe. neke s većim, neke s manjim izgledima.

Poredak