Hrvatska
Markovski ispao iz kombinacija! Potraga za trenerom se nastavlja

Markovski ispao iz kombinacija! Potraga za trenerom se nastavlja

Autor: Paulo Sarić

Hoće li Aramis Naglić nastaviti voditi momčad koju je doveo do 26 uzastopnih pobjeda u hrvatskoj ligi?

Zadar ipak neće dobiti prvog makedonskog trenera. Premda je prije nekoliko dana u razgovoru za Zadarski list sportski direktor Branimir Longin kazao da je Zare Markovski prva opcija za novog stratega dalmatinskog abaligaša, do tog raspleta, izgleda, ipak neće doći. Informacija se pojavila ranije tijekom dana, a u popodnevnim ju je satima potvrdio i prvi operativac Zadra.

- Istina je da Zare Markovski više nije u kombinacijama za trenera Zadra. Pričali smo s njim, no zapelo je na nekim financijskim uvjetima i stavkama u ugovoru koje klub nije mogao ispratiti – potvrdio je nekadašnji reprezentativac u razgovoru za Basketball.hr

Potraga za trenerom se nastavlja, ili možda bolje rečeno, vraća na početnu stanicu. Nije tajna da je riječki strateg Aramis Naglić koji je proteklih godinu i pol vodio KK Zadar cijelo vrijeme ostao u kombinacijama, a sada je, možemo to nogometnim rječnikom kazati, lopta na njegovoj strani terena.

- Razgovori se nastavljaju. Mogu reći da sam pričao samo s dvojicom ljudi. Aramis je jedan od njih. Treba sačekati, ali nadam se da će se sve znati kroz tri-četiri dana pa ću moći više reći na tu temu – dodao je sportski direktor KK Zadar.

Zadrom su proteklih dana kružile priče o raznim imenima koja bi naredne sezone mogli pojačati klub s Višnjika, no prioritet je odabrati trenera. Iako je, razgovora, kako sam Longin kaže, bilo.

- Razgovarao sam svim igračima. I s onima kojima su istekli ugovori i s onima koji ih još uvijek imaju. No, sve ćemo saznati za nekoliko dana - zaključio je Branimir Longin.

Jedna je stvar sigurna. Sama činjenica da se konkretni potezi vuku u lipnju, a ne u kolovozu pokazatelj je promjena.