Europa i Svijet
Matej Radunić nakon najbolje sezone u karijeri otišao u Španjolsku

Matej Radunić nakon najbolje sezone u karijeri otišao u Španjolsku

Autor: Teo Cilar Photo: Mauro Levandi

Nakon što je prošle sezone dominirao za estonsku Keilu u latvijsko-estonskom prvenstvu, centar iz Pule završio na sjeveru Španjolske.

Matej Radunić (27, 212 cm) sljedeće će sezone igrati za španjolskog drugoligaša Grupo Alega Cantabriu. Nakon odlične sezone za Keilu gdje je u latvijsko-estonskom prvenstvu bio prvi strijelac lige s 21.4 poena po susretu te sedmi skakač s 8.2 skokova, Radunić će u novoj sezoni zaigrati u izuzetno snažnoj drugoj ligi pod nazivom Leb ORO. 

Najbolju utakmicu prošle sezone Matej je odigrao u pobjedi njegove Keile na gostovanju kod Valmiere. Ubacio je 41 poen uz 14 skokova, a u tom je susretu srušio rekord lige po valorizaciji. Stari rekord bio je 52 index boda, a Matej ih je skupio čak 60. 

Dovoljno je samo baciti pogled na klubove koji igraju u ovom natjecanju i lako se dođe do zaključka da je liga jača nego mnoge prvoligaške u Europi. Imena momčadi kao što su Fuenlabrada, Lleida, Alicante, Burgos, Real Valladolid, Movistar Estudiantes, Real Betis, Caceres, Menorca dovoljno govore o kakvoj je ligi riječ. 

Odmah na otvaranju prvenstva 06. listopada Cantabriu očekuje teško gostovanje kod Fuenlabrade, a prvu domaću utakmicu igraju 13. listopada kada dočekuju Ourense. Nakon odlične prošle sezone, Mateju želimo puno uspjeha i u novoj sezoni!