Hrvatska
Mavra: Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda sezone; Prkačin: Čekamo revanš sa Zadrom u finalu

Mavra: Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda sezone; Prkačin: Čekamo revanš sa Zadrom u finalu

Autor: Branko Tabak

Zagrijavanje...

Izjave nakon derbija HT Premijer lige Cibona - Zadar 78:80.

Vladimir Jovanović - trener Cibone:

Čestitam Zadru na pobjedi. Kontrolirali smo veći dio susreta, ali u završnici smo pali, prije svega energijom i koncentracijom. Napravili smo neke greške u selekciji šuta, promašili neke otvorene šuteve i ukupno osam slobodnih bacanja, što je previše za ovakvu utakmicu. Ali nemam što zamjeriti igračima. Ušli su u utakmicu vrlo motivirano i energetski na visokoj razini, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Na kraju je protivnik imao i malo sreće, koja je uvijek potrebna u neizvjesnim završnicama. Idemo dalje, čeka nas još jedna utakmica i napravit ćemo sve da u doigravanju budemo pravi. 

Roko Prkačin - kapetan Cibone:

Dobro smo otvorili utakmicu s energijom i svime, a u prvom poluvremenu nas je služio i šut. U drugom smo malo spustili ritam, a kada smo počeli promašivati počela se smanjivati i razlika. Na kraju smo imali priliku za pobjedu, ali nismo uspjeli realizirati zadnji napad. Glavu gore, idemo dalje prema doigravanju i čekamo revanš sa Zadrom u finalu.

Veljko Mršić - trener Zadra:

Čestitam momcima i jako sam ponosan na njih. Ovo nam je bila treća utakmica u četiri dana protiv jakog protivnika i imali smo snage boriti se i ne odustajati tijekom svih 40 minuta protiv vrlo dobre Cibone, koja je u dobroj formi. Dizali smo se kako je utakmica išla kraju i zasluženo pobijedili. 

Dominik Mavra - kapetan Zadra:

Ne znam zašto, ali ovo mi je jedna od najdražih pobjeda ove sezone. Ušli smo malo sporo, kao nije bitna utakmica ovo-ono. Ovo je derbi i nismo htjeli da ova utakmica prođe pored nas tek tako. Na kraju mi je baš, baš drago zbog ove pobjede, jer mislim da smo pokazali karakter, koji smo pokazali i u svim najbitnijim utakmicama ove sezone.