Hrvatska
Međimurje i Bjelovar predvode drugoligaše na sjeveru

Međimurje i Bjelovar predvode drugoligaše na sjeveru

Autor: Teo Cilar

Tri kola odigrana su kod drugoligaša na sjeveru. Međimurje i Bjelovar jedine su dvije momčadi bez poraza.

Drugoligaši na sjeveru odigrali su već tri kola nakon kojih su se izdvojile dvije momčadi. Riječ je o Međimurju iz Čakovca i Bjelovaru koji su u prva tri kola slavili u sve tri utakmice. 

Liga ove sezone broji osam klubova za razliku od prošle sezone kada ih je bilo deset. Podravac iz Virja i Grafičar iz Ludbrega plasirali su se u Prvu ligu, a iz treće lige nitko nije bio zainteresiran za rang više. Mladost iz Đurđevca zamrzla je svoj status i ove sezone neće igrati prvenstvo u seniorskoj konkurenciji dok se Petar Zrijski iz Vrbovca priključio Drugoj ligi centar. Nova dva kluba u ligi su Virovitica i Labrada 1971 Žurko s čijom smo trenericom Nevenkom Mravlinčić objavili intervju.

Pošto je u ligi osam klubova, prvenstvo će se igrati trokružno. U dosad tri odigrana kola daleko najuvjerljivije je Međimurje koje je ostvarilo sve tri pobjede, a svoje protivnike u prosjeku pobjeđuju s 28 koševa razlike. Iako su ostali bez čak tri igrača iz prve petorke, Međimurje je i dalje glavni favorit za vrh. Mario Novak-Marek i Matija Novak otišli su u Grafičar iz Ludbrega, a bivši prvoligaški igrač Zagreba i Zaboka, Danijel Krajačić zbog ozljede koljena propustio je cijelu prošlu sezonu, a gotovo sigurno neće igrati niti prvi dio natjecanja u ovoj sezoni. Bjelovar, bivši klub najboljeg košarkaša Zadra Luke Božića je odmah do njih, također s tri pobjede, ali i 55 koševa lošijom koš razlikom. Slijedi Ivančica iz Ivanca s dvije pobjede i porazom. Od četvrtog do sedmog mjesta poredali su se Radnik, Labrada, Koprivnica i Virovitica s pobjedom i dva poraza. Na posljednjem mjestu je druga momčad Podravca iz Virja sa sva tri poraza.

U sljedećem 4. kolu sastaju se međusobno prve četiri momčadi na ljestvici. Međimurje će na neugodno gostovanje kod četvrtoplasiranog Radnika u Križevce, a drugoplasirani Bjelovar dočekuje trećeplasiranu Ivančicu. Labrada je na domaćem terenu favorit protiv Podravca II, a zanimljiv susret nas očekuje u Virovitici gdje istoimeni domaćin dočekuje Koprivnicu.

Sve što vas zanima o košarci na sjeveru, rezultati svih liga, strijelci, tablice, možete pronaći na ovom linku.