Hrvatska
Medveščak četvrti puta pobjednik Kupa Ružice Meglaj Rimac

Medveščak četvrti puta pobjednik Kupa Ružice Meglaj Rimac

Evoo gaaa!

Košarkašice Medveščaka u finalu Kupa “Ružica Meglaj-Rimac” obranile su titulu najboljih u Hrvatskoj. Slavile su protiv Raguse rezultatom 50:77.

ŽKK RAGUSA - ŽKK MEDVEŠČAK 50:77 (15:18, 6:29, 16:15, 13:15)

Medveščak je opravdao ulogu favorita. Pobijedile su igračice trenera Turića u finalu Ragusu. Finale je odlučeno u drugoj četvrtini koju je zagrebačka ekipa dobila sa 29:6 te na poluvremenu imala plus 26 (47:21).

„Hvala svima na čestitkama. Pripremali smo na ovo. Nismo smjeli dozvoliti lagan šut za tricu Ine Marin, Josipe Zovko i Romane Stojanović. Loše smo otvorili utakmicu, primili 3,4 lagane trice, ali nakon prve četvrtine smo taj dio popravili. Napravili razliku u drugoj četvrtini. Unatoč plus 26 na poluvremenu dogovorili smo se da moramo biti još bolji. Znate, gledajući polufinale između Raguse i Zadra govorio sam na tribinama: Zadar, ukoliko ne napravi razliku, ne ode na 20 razlike, Ragusa se može vratiti. Budući smo imali takvih neugodnih iskustava, hvala Bogu ne često, to su igračice znale te nije bilo opuštanja“, istaknuo je Turić, koji se već okrenuo obrani naslova prvaka Hrvatske. U subotu dočekuje Split u prvoj utakmici polufinala doigravanja.

„Šteta što nismo pružili bolji otpor, ali je očito pobjeda u polufinalu protiv Zadra na onakav način, šokantnom tricom s centra sa zvukom sirene, potom slavlje, ostavila traga više nego što sam mislio. Medveščak je pokazao svoju kvalitetu. Dokazao kako je u zadnje 4,5 godina naša najbolja ekipa. Braslav Turić radi odličan posao. Čestitke Medveščaku, ali čestitke i mojim igračicama te hvala svima koji su nas podržali. Navijači su i nakon te naše loše druge četvrtine, kad je Medveščak stekao veliku prednost, ostali te nas bodrili do kraja pa i nakon utakmice kad su se dijelile medalje i pokali“, naglasio je Zdravko Kitin, trener Raguse, koja je ponovila svoj najveći uspjeh u 24 godine kluba.