Hrvatska
Medveščak nakon preokreta pobijedio Zadranke. Gošćama nije pomoglo ni 20 skokova Ane Mandić

Medveščak nakon preokreta pobijedio Zadranke. Gošćama nije pomoglo ni 20 skokova Ane Mandić

Autor: Paulo Sarić

Presudila je duža klupa Medveščaka.

Košarkašice Medveščaka na domaćem su terenu nakon velikog preokreta svladale ŽKK Zadar rezultatom 79-65 i došle do devete pobjede u Prvoj ženskoj ligi. Iako su gošće puno bolje otvorile utakmicu te su se rano odvojile na 11 koševa prednosti, igračice Braslava Turića na krilima izvrsne igre u drugoj dionici na vrijeme su uhvatile pravi ritam i na koncu stigle do rezultatski uvjerljive pobjede.

Iako su Zagrepčanke preko Mateje Tadić postigle prve koševe na dvoboju, igračice Marije Mazije bolje su krenule u susret te su serijom 0-11 sredinom prve četvrtine otišle na dvoznamenkastu prednost (6-16) i natjerale domaćeg trenera na ranu minutu odmora. Razbudila je ona 'Medekice' koje su zaigrale bolje u nastavku, no izvrsna Ana Vrsaljko držala je svoju ekipu u prednosti čitavu prvu četvrtinu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Početkom druge dionice dodatno se razigrala ionako raspoložena Tadić, no Zadranke su preko Ane Mandić i Nike Jelenković odbile prvi napad domaćih košarkašica te su sve do 17. minute imale kontrolu susreta. A onda je do izražaja počela dolaziti šira klupa Medveščaka. Zadranke su do poluvremena izgubile nekoliko lopti i ubacile samo jedan poen što su 'Medekice' iskoristile da serijom 10-1 preokrenu rezultat pa se na veliki odmor otišlo s 41-35 za Zagrepčanke.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaćim košarkašicama nije dugo trebalo da se odvoje na dvoznamenkastu prednost koju su mirno održavale do kraja susreta. Prišle su gošće u dva navrata na minus pet (57-52 i 60-55), no kvaliteta i šira klupa aktualnih državnih prvakinja su presudile pa je Medveščak tricom Ane Petrak u 37. minuti otišao na velikih 17 poena viška (75-58) nakon čega je susret bio riješen.

Najbolja u zagrebačkim redovima bila je Matea Tadić s 29 koševa, četiri asistencije i tri skoka, a pratila ju je Ana Petrak s 15 poena, devet skokova i sedam uspješnih dodavanja, dok su gošće predvodile Ana Vrsaljko s 23 koša i Ana Mandić s 14 poena i ogromnih 20 skokova.