Hrvatska
Mladen Miki Strarčević:  Svi putevi vode u Dubravu

Mladen Miki Strarčević: Svi putevi vode u Dubravu

Autor: Z.D. Photo: KK Dubrava Furnir

Mnogo toga se kuha u Dubravi

'Završena je službena košarkaška sezona koja nam je donijela pregršt uzbuđenja i noviteta te je vrijeme pauze u košarkaškom klubu Dubrava bilo produktivno i sa velikim osmijehom na licu možemo objaviti da imamo željeno pojačanje u našem timu s kojim možemo u velike pobjede, a o kome je riječ biti će jasnije u narednih par redaka', sa zadovoljstvom u glasu kaže Boris Gnjidić, direktor kluba.

Dubrava, mjesto sretnih uspomena gdje je košarka dala smisao, tada dvadesettrogodišnjem Mladenu Mikiju Starčeviću kroz bitne crte ide ovako:

'Bila je 1986. godina, i prvi put dolazim u košarkaški klub Dubrava, kao mladi trener sa velikim snovima te ljubavi i viziji kakav trener želim biti te dobivam priliku sastaviti svoju momčad i kroz omladinski pogon postižem prve uspjehe. Slaven Rimac, Davor Rimac, Miodrag Tišma i mnogi drugi su došli na tom putu te ono što se kasnije potvrdilo kao sinonim za Mladena Mikija Starčevića glasi: “ vrhunski trener sa sjajnim okom za talente i sve što kraljica sportskih igara nosi.”

U dugogodišnjoj karijeri je kroz brojne adrese i gradove stjecao iskustvo i znanje te je svoju karijeru odlučio zaokružiti tamo gdje je sve započelo, kao jedino logično rješenje - U Dubravi.

Nastavak starog putovanja započinje, 01.08. 2022.  kada Mladen Miki Starčević ponovno oblači boje Dubrave na sebe, te naredne četiri godine ima novu ulogu gdje će iskustvo, dugogodišnje znanje i talent skupljenih u 38 godine uspješne karijere i status koji je stekao kao jedan od najboljih košarkaških stručnjaka na našem podneblju prenijeti kao mentor i edukator na trenerski kadar, gdje na novu poziciju u košarkaškom klubu Dubrava dolazi kao šef omladinskog pogona.

Mladenu je važno, kako to voli reći: 'nastaviti tradiciju Dubrave koja je prepoznatljiva po temperamentu i kvaliteti košarkaša te educirati mlade trenere i prenijeti im znanje koje je godinama brusio i stjecao:'

'Čovjek koji je trenirao niz najuspješnijih hrvatskih košarkaških imena poput Gordana Giričeka, Zorana Planinića, Dalibora Bagarića, Roke Ukića, Jusufa Nurkića pa do Marka Tomasa, Josipa Sesara, Nikše Prkačina, Mate MIliše i Krešimira Novosela, Dubravka Zemljića je pun pogodak za mali klub - velikih ljudi', kaže Jeronimo Šarin, trener seniorske momčadi i nadodaje da se raduje šta će raditi s najboljim mogućim izborom za KK Dubravu jer prije svega zna od koga će moći tražiti savjet, dodaje sa osmijehom.

'Očekuje nas puno posla, mnogo se toga kuha u našem klubu', poručuju iz košarkaškog kluba Dubrava, 'a Mladen Miki Starčević je ime koji to može i zna iznijeti te je ovo pojačanje kruna nove sezone.'