Hrvatska
Mladi igrači zadobili Nazorovo povjerenje

Mladi igrači zadobili Nazorovo povjerenje

Jazine se okreću vikendu i utakmici protiv Hermes Analitice koja će pokazati realnije stanje Bujasove momčadi.

Nije bilo iznenađenja u Zagrebu. Cibona je rutinski došla do uvjerljivog trijumfa nad KK Jazine Arbanasi i upisala devetu pobjedu u domaćem prvenstvu kojom je učvrstila četvrtu poziciju na tablici. Iako su domaćini igrali bez svog najboljeg igrača Luke Žorića Jazine su se držale samo do sredine druge dionice kada su se Vukovi serijom 15-2 odvojili na dvadesetak razlike što su do kraja susreta i uduplali.

- Trebalo se odmah prešaltati na današnji susret te dobrom igrom, agresivnošću i energijom otkloniti sve frustracije iz proteklog susreta. Drago mi je što su neki igrači s klupe zadobili povjerenje  [i omogućili nam] da možemo proširiti rotaciju koja nam je neophodno potrebna bilo da je riječ o ABA ligi, hrvatskom prvenstvu ili Kupu „Krešimir Ćosić“, rasporediti odgovornost i tako ići naprijed – rekao je domaći trener Ante Nazor nakon uvjerljive pobjede.

Zadrani su u susret ušli s idejom da odrade dobar trening pred njima neusporedivo bitniju utakmicu za vikend kada ugošćuju još jednu zagrebačku momčad Hermes Analiticu u dvoboju koji im može odrediti daljnji tijek sezone.

- Znali smo da dolazimo kod protivnika koji je favorit u ovoj utakmici. Nadali smo se da ćemo pružiti veći otpor, a u jednom trenutku i jesmo, no pukli smo sredinom druge četvrtine. Kvalitetniji protivnik je pobijedio. Cibona je iskusno kažnjavala naše pogreške – rekao je Luka Bujas nakon zagrebačkog susreta.

Žuta podmornica svoju utakmicu 15. kola igra u nedjelju u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 17 sati, dok Cibona već u petak gostuje na Gripama kod Splita.