Hrvatska
Regija
Mladim brokerima po pobjeda i poraz

Mladim brokerima po pobjeda i poraz

Autor: R.I.

Regional Youth Basketball Games liga

U Osijeku je u nedjelju u sportskoj dvorani Jug održan međunarodni juniorski turnir u košarci, u sklopu Regional Youth Basketball Games lige, koju igraju ekipe iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. 

Na turniru su nastupili: Akademija Ratgeber Pečuh, Spartak Subotica, Slobada Tuzla i Vrijednosnice Osijek.

Na otvaranju, po ocjeni prisutnih, u" ljepotici" turnira KK Vrijednosnice Osijek su bile uspješnije od vrlo dobre ekipe Akademija Ratgeber rezultatom 85-78. Za mlade brokere su nastupili: Tin Ubrekić,Luka Mihić, Jerko Leko 6, Mata Boras, Lovro Mudri, Tin Kralik 4, Erik Pehli 3, Domagoj Trušček,Tadej Tomljenović 21, Pavao Pšihistal 31, Petar Mikolčević 14,i Amel Salkić 6. Momčad je vodio trener Davor Dogan.

U drugoj utakmici Tuzlanska Sloboda je bila bolja od Spartaka iz Subotice 93-79. U posljepodnevnom programu Pečuh je nadigrao mlade košarkaše iz Subotice 79-58.

Na zatvaranju turnira u utakmici između KK Slobode i KK Vrijednosnica Osijek za vrlo mladu ekipu iz Osijeka preveliki je zadatak bio igrati u tako kratkom vremenu novu utakmicu pa su nešto stariji i iskusniji gosti iz Tuzle bili vrlo uvjerljivi i zasluženo pobijedili visokih 101-51.