Time-out
'Moka je u basketu vara i niko ga nije moga dobit'

'Moka je u basketu vara i niko ga nije moga dobit'

Autor: Branko Tabak

Puno tu naučiš.

Nije nam namjera prenositi svaku objavu Dina Rađe sa njegovog službenog Facebook profila, no svakako će ga ovih dana biti više na portalu Basketball.hr. Osim što je zaslužio, Dino je ovih dana vrlo aktivan na Fejsu na kojemu se, ususret velikom tenutka ulaska u Kuću slavnih, prisjeća ljudi koji su obilježili njegovu karijeru. 

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr) 

Jedan od njih je veliki Zoran Moka Slavnić, Beograđanin koji je ostavio dubok trag u splitskoj i šibenskoj košarci, a u studenom prošle godine rasplakao se na proslavi 80. rođendanu Giesuppea Pina Giergie

Dino Rađa ovako zbori o Moki: 

- Moka Slavnić odnosno Veliki Mokanu.  Nakon tri utakmice Slavko da ostavku i u svlačionicu prije četvrte dolazi veliki mag i popriča sa starijima pa dođe do mene i kaže. Mali kako se zoveš i šta igraš. Mislin ja - majko mila. Prije nisan igra ništa, a ovi ne zna ni kako se zoven. Međutim već nakon 5-6 minuta zove on mene da uđen. Svaku utakmicu san igra sve viiše i više, a pri kraju sezone počeja ulazit u petorci. Šta su oni svi vidili u meni neman pojma ali očito nisu falili. Inče za razliku od Slavka Mokanu je bija dosta mekši i relaksiraniji. Igra bi basket s nama svaki dan. Vara, kra, laga rezultat i niko ga nije moga dobit. I tu naučis puno, a da nisi svjesan. I zato fala za sve veliki Mokanu. Slike od ekipe nema jer se u ono doba radila jedna na pocetku sezone, a njega nije bilo.