Europa i Svijet
Hrvatska
Monaco na minus 1, Rudež na nuli - dovoljno za polufinale

Monaco na minus 1, Rudež na nuli - dovoljno za polufinale

Autor: Branko Tabak

Večeras se za polufinale Lige prvaka bori i Miro Bilan.

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala FIBA-ine Lige prvaka Monaco je poražen kod kuće od turskog Banvita 74-75, ali se zahvaljujući gostujućoj pobjedi od osam poena razlike (77-85) plasirao u polufinale.

Damjan Rudež je u igri proveo više od 22 minute, pet puta je bezuspješno šutirao prema košu te se nije upisao u strijelce. Imao je 4 skoka i dvije asistencije.

Monaco je poveo 15 razlike i opustio se. Gosti su već sredinom druge četvrtine preuzeli vodstvo. Utakmica je do kraja bila na vagi. Banvit je do samog kraja prijetio anuliranjem zaostatka iz Turske. Na minutu prije kraja bilo je 70-75. Gosti su krenuli u napad, no Andy Rautins izlazi s loptom izvan granica igrališta a Elmedin Kikanović zabija za 72-75. To je odlučilo tko će u polufinale. Istina, Angelo Caloiaro je šutom za tri poena pokušao donijeti još neizvjesnosti, no promašio je pa su Francuzi utakmicu mirno priveli kraju.


Večeras od 20:30 sati francuski predstavnik (Strasbourg) s drugim hrvatskim centrom (Mirom Bilanom) dočekuje AEK. U prvom susretu Grci su stekli prednost od 9 poena (79-69), pa je Francuzima potrebna pobjeda od barem 10 poena za prolazak dalje.