Hrvatska
Regija
Može li Zadar iskoristiti ozljede Krke za pomak s dna?

Može li Zadar iskoristiti ozljede Krke za pomak s dna?

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci su posljednju pobjedu u Novom Mestu upisali u sezoni 2013./14.

Zadrane večeras očekuje bitan dvoboj u regionalnoj ligi. Iako je sezona još uvijek mlada, pogled na tablicu govori da je svaka utakmica izuzetno važna, odnosno, kako je to rekao trener Nazor, da se svakoj treba pristupiti kao da je zadnja. Svjesni su toga i igrači hrvatskog abaligaša koji u Sloveniju idu po pobjedu koja bi ih makla s posljednjeg mjesta ABA lige.

- Cilj nam je u Novom Mestu doći do pobjede, iako smo svjesni da to neće biti lako ostvariti. Oni su upisali dvije pobjede na domaćem parketu i nametnuli su se kao prava domaćinska momčad. Nemaju neke izražene zvijezde, ali su dobro posloženi i igraju momčadsku košarku. Posebno su čvrsti u obrani, ali i napadački mogu biti vrlo neugodni kada uđu u seriju trica. Ako želimo pobijediti moramo biti pravi, kako obrambeno tako i napadački – izjavio je kapetan zadarskog sastava Šime Špralja pred večerašnji dvoboj.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Premda nema igrače koji odskaču kvalitetom, Krka je solidna momčad. Slovenci naglasak stavljaju na momčadsku igru te je teško reći od koga prijeti najveća opasnost. Upravo to, u kombinaciji s gostujućim parketom, najviše muči Zadrane.

- Nama je svaki susret u ABA ligi bitan, pogotovo na domaćem parketu gdje uz bučnu potporu svojih navijača imamo veliku priliku za pobjedu. Zadar je promijenio trenera što, barem na početku, ima pozitivan učinak. Ali, ne obazirem se na to. Dobro smo se pripremili za utakmicu i mislim da imamo šansu pobijediti – rekao je u najavi subotnjeg ogleda domaći trener Simon Petrov koji večeras neće moći računati na iskusne Marka Jošila i Juru Balažića.

FOTO: KK Krka/Drago Perko - košarka.si

No, u sastavu će biti jedno svima poznato ime. Ono bivšeg igrača Zadra i Cibone Jure Lalića koji je ovo ljeto po treći put obukao zeleno-bijeli dres te bi mogao imati poseban motiv protiv svoje bivše momčadi.

- Čeka nas vrlo teška utakmica. Zadar je u Beogradu pokazao da se diže u formi. Promijenili su trenera što obično dovede do pozitivnih promjena. Nadam se da ćemo ponoviti igre protiv Mornara i Partizana i pobijediti Zadar – kazao je iskusni Lalić.

Utakmica se igra u Športskoj dvorani Leona Štuklja s početkom u 19 sati.