Hrvatska
Mršić nakon pobjede: Nismo bili dobri/Velić nakon poraza: Igrali smo vrlo dobro

Mršić nakon pobjede: Nismo bili dobri/Velić nakon poraza: Igrali smo vrlo dobro

Autor: KK Zadar Photo: Saša Ćuka 057info

Pressica s nogu nakon utakmice Zadar-Cibona

Izjave nakon derbija HT Premijer lige Zadar-Cibona 73:70. 

Veljko Mršić, trener Zadra: “Treba biti objektivan i reći da nismo bili dobri, nismo bili na razini kao na utakmici protiv Šibenke, to je sigurno zasluga momčadi Cibone. Promašili smo neke šuteve koje smo protiv Šibenke pogodili. Danas smo ušli u utakmicu s tri promašena šuta, poslije toga nismo respektirali situaciju koju smo imali, previše smo driblali, lopta je bila statična dobar dio utakmice, zato je napad bio u problemu. Međutim, kako se utakmica nastavila pokazali smo da smo dobro pripremljeni, igrači su vjerovali jedan drugome. Nakon što smo preokrenuli, prednost je samo rasla. Na kraju smo gledali semafor u zadnjoj minuti, nakon dva promašena bacanja Planinića, gdje smo trebali otići završiti utakmicu s +10, na kraju se Cibona vratila na -3.”

Domagoj Vuković, igrač Zadra: “Nervozno smo ušli u utakmicu, otvorili smo utakmicu s promašajima otvorenih šuteva, a nakon toga smo prestali šutirati tako da smo zatvorili jedan segment koji nam je zapravo dobar. Kad smo ‘spustili ručnu‘ to je odmah bolje izgledalo. Što se tiče Cibone, to je jedna ozbiljna momčad, koja je na kraju krajeva dobro pripremljena. Osjeti se da su manje odigrali i trenirali u ovom pripremnom periodu, vjerojatno je to razlog njihovog pada u igri. To nije ekipa za podcijeniti. Pobjeda je nama jako bitna.”

Ivan Velić, trener Cibone: “Čestitke Zadru. Također kolegi Mršiću na dobroj utakmici. Igrali smo jako dobro s obzirom na naše stanje. Ja sam bio zadovoljan, međutim dogodio se taj pad u posljednjoj četvrtini koji je presudio utakmicu. Ali nije to bio ključni moment, ključni moment bio je napadački skok Zadra. Previše smo pustili tih napadačkih skokova. Imali smo veliki broj otvorenih šuteva koje nismo pogodili. Da smo pogodili te neke otvorene šuteve mislim da smo mogli prelomiti utakmicu. Zadar nas je sustigao s energijom i s publikom koje je bilo malo, međutim osjeti se kad imate publiku iza leđa.”

Igor Marić, igrač Cibone: “Ostaje žal što nismo pobijedili. Igrali smo jako dobro veliki dio utakmice, na kraju smo malo pali što je razumljivo. Nismo odigrali puno prijateljskih utakmica, zbog toga jer se još uvijek upoznajemo, imamo dosta novih igrača. Mislim da smo igrali jako dobro, borili smo se tijekom cijele utakmice. Zadar je sa svojom kvalitetom preokrenuo utakmicu.”


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore