Hrvatska
Zadar preokretom do slavlja u derbiju

Zadar preokretom do slavlja u derbiju

Autor: Branko Tabak

Veliki prostor mladima.

Drugo kolo HT Premijer lige donijelo je veliki hrvatski derbi na Višnjiku. Zadar je slavio 73-70 preokrenuvši zaostatak od 14 poena iz prvog poluvremenu u plus od 9 poena u samoj završnici utakmice.

Cibona je bolje otvorila susret, zatvorila Darka Planinića, letjela po parketu te nakon prve četvrtine imala prednost 10-19. Rasla je ta prednost do 10-24 na početku druge dionice. 

Zadar se nakon toga stabilizirao, ulaskom u igru Martina Junakovića napadački pokrenuo i spustio na jednoznamenkastu prednost te se rezultat do kraja poluvremena kretao između 4 (28-32)  i 10 poena (30-40) razlike za goste. 

Izjednačena je bila i treća četvrtina pa Cibosi u završnu rundu ulaze s 8 poena zalihe (49-57). Kada je Igor Marić na otvaranju četvrte četvrtine zabio za okruglih +10 (49-59) činilo se da će Zadar teško pronaći put do preokreta.

No, baš tada domaćini pale motore. Povukli su Dominik Mavra, Domagoj Vuković i Eyassu Worku, Cibona je potpuno stala, a Zadrani serijom 22-3 stigli do vodstva 71-62.

Umalo su to prosuli u završnoj minuti jer je nakon dva promašena bacanja Darka Planinića Cibona na šest sekundi prije kraja stigla do 73-70 i odustala od brzog prekšaja kojim je dodatno mogla zakomplicirati utakmicu.

Veseli značajan prostor u igri mladih igrača. Duje Brala je za Zadrane igrao 21 minutu te postigao 9 poena uz 3 skoka i jednu asistenciju. Jan Palokaj je igrao tri minuta manje uz 4 poena i 2 skoka, ali i veliki doprinos u obrani.

Cibonin trojac mladih nositelja igre je u premijeri imao sljedeće brojke:

Roko Prkačin - 29 minuta, 12 poena, bez skoka i asistencije
Mateo Drežnjak - 28 minuta, 12 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 2 osvojene lopte
Toni Nakić - 23 minute, bez poena, po 2 skoka i asistencije.

Krešimir Radovčić je igrao 17 minuta i postigao 7 poena uz 3 skoka. 

Najefikasniji igrač Zadra bio je Martin Junaković s 15 poena (1 asistencija), Domagoj Vuković je uz 14 poena imao 9 skokova, 2 asistencije i osvojenu loptu, Dominik Mavra (5 asistencija) i Eyassu Worku (4 skoka) su postigli po 9 poena.

Kod Cibone Ivan Novačić je uz 11 poena imao 4 skoka i asitenciju, a Ronald Moore uz 10 poena 3 skoka i 2 asistencije. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore