Hrvatska
Regija
Musin suigrač iz zlatne kadetske BiH reprezentacije potpisao za Split

Musin suigrač iz zlatne kadetske BiH reprezentacije potpisao za Split

Talentirani razigravač se priključuje momčadi Ivice Skelina.

Sani Čampara, 21-godišnji reprezentativac BiH, klasični razigravač, naredne dvije sezone nosit će dres Splita. 

Čampara je potpisao ugovor do 2022. godine, a na Gripe će stići prvog dana priprema za novu sezonu koje će započeti krajem srpnja. Inače, Čampara koji je prve košarkaške korake napravio u sarajevskim Sparsima prošle je sezone nosio dres tuzlanske Slobode, prije toga igrao je u Španjolskoj. 

Sani je bio važan član petorke kadetske reprezentacije BiH koja je, predvođena Džananom Musom, prije četiri godine senzacionalno postala prvak Europe. U prošloj sezoni Čampara je za 29,9 minuta na parketu prosječno postizao 13,4 poena i imao 5 asistencija, a rekord mu je 31 poen ubačen Širokom i 13 asistencija protiv Splita.

- Dolazak u Split za mene predstavlja izuzetnu čast, s velikim zadovoljstvom nosit ću dres trostrukog prvaka Europe, ovo je korak naprijed u mojoj karijeri. Nadam se da ću opravdati očekivanja Splita koji mi je na ovaj način ukazao povjerenje, jer svjestan sam svih izazova koje nosi ABA liga i kvalitetno prvenstvo Hrvatske. Bit će užitak igrati na punim Gripama, pred publikom koja zna što je košarka - rekao je Čampara prigodom potpisivanja ugovora