Hrvatska
Naglić pohvalio mladog talenta: „Planinić je pokazao da ima smisla za košarku“

Naglić pohvalio mladog talenta: „Planinić je pokazao da ima smisla za košarku“

Autor: Paulo Sarić

Gray je pogađao šuteve koje rijetki pogađaju.

Zadar je rutinski odradio još jedan domaći susret i protiv Vrijednosnica Osijek upisao novu, 21. pobjedu u HT Premijer ligi i nastavio puhati za vratom Cedeviti u borbi za jedinicu uoči doigravanja. Gosti su se dobro držali petnaestak minuta, no onda su pali i ostali na sedam pobjeda u domaćem prvenstvu.

- Čestitam kolegi Aramisu i Zadru na zasluženoj pobjedi. U prvom smo poluvremenu bili blizu, no imali smo problema u skoku i slobodnim bacanjima. Moram pohvaliti Graya koji je danas bio uistinu odličan. Pogađao je neke šuteve koje rijetko tko može pogoditi. Visoki igrači Zadra su bili dominantni i to je to – rekao je nakon utakmice gostujući trener Vladimir Krstić.

U Osijeku igra i bivši junior Zadra i prošloljetni hrvatski reprezentativac Domagoj Vrkić koji je danas predvodio svoju momčad s 14 koševa i četiri skoka, a upečatljivo je bilo i njegovo zakucavanje pred kraj utakmice pa se slavonski strateg osvrnuo i na njegove partije.

- Jako sam zadovoljan. Po meni je prvi put u sustavu u kojemu se puno trenira i u kojem ima značajniju ulogu. Imao je i dobrih i loših utakmica, ali sam zadovoljan viđenim te je na njemu da radi i da napreduje. Odradio je čitavu sezonu kako treba – dodao je Krstić.

Zadrani su bez ikakve drame došli do nove pobjede u HT Premijer ligi pa je zadnja četvrtina protekla u revijalnom tonu gdje su malobrojni gledatelji veću pozornost posvetili čestitanju rođendana Jakovu Vladoviću nego događanjima na parketu.

- Relativno samo sigurno kontrolirali ritam utakmice. U prvom smo poluvremenu predaleko stajali od protivnika što smo popravili u nastavku te smo odveli utakmicu tamo gdje smo željeli. Sve je proizašlo iz obrane. Dobro smo raspodijelili minutažu i sad je na nama da pošteno odigramo utakmice do kraja i pripremimo se za play-off – izjavio je domaći trener Aramis Naglić i pohvalio Filipa Kraljevića koji je odigrao dobru utakmicu i zaslužio pljesak okupljenih zaljubljenika u košarku - popravio je formu u zadnje vrijeme. U Šibeniku ga nisam koristio jer su oni atipična momčad koja igra bez petice, no protiv Osijeka je mogao pokazati sto zna. Drago mi je da je proigrao pred doigravanje, što je pokazao već protiv Cibone kada je također odigrao dobru utakmicu.

Svoj je domaći debi u zadarskom dresu večeras imao mladi Jure Planinić. Brat hrvatskog reprezentativca Darka zabio je dva poena u pet i pol minuta provedenih na parketu.

- Dali smo mu 5-6 minuta da vidimo gdje je. Pokazao je ono što znamo - da je čvrst i da ima smisla za košarku. Iskoristio je minute i neka mu ovo bude uvod za karijeru u Zadru – zaključio je Naglić.

Zadrani novu utakmicu igraju već u subotu kada dočekuju kaštelansku Ribolu, dok će Osječani odmjeriti snage s Alkarom u izravnom dvoboju za osmo mjesto koje vodi u doigravanje.