Hrvatska
Regija
Zadrani se za Igokeu pripremaju – na jutarnjem treningu

Zadrani se za Igokeu pripremaju – na jutarnjem treningu

Autor: Paulo Sarić

Može li Zadar bez Bostica doći do prve gostujuće pobjede protiv aktualnog bosanskohercegovačkog prvaka?.

Samo dan nakon pobjede u domaćem prvenstvu protiv Cedevite KK Zadar se okreće regionalnim izazovima. Momčad Aramisa Naglića proteklih je nekoliko mjeseci pružala jako dobre partije u Jadranskoj ligi te je iznenađujuće došla u poziciju da se bori za doigravanje, a sve je počelo upravo u prvom susretu protiv Igokee u Zadru kada su domaćini preokretom došli do vrijedne pobjede koja je vratila mir u svlačionicu i zadržala trenera Naglića kojemu se opasno tresla stolica.

Danas, tri mjeseca kasnije, situacija je potpuno drugačija. Zadar je davno osigurao ostanak, a Naglić je pobjedama „kupio“ naklonost domaće publike. Ipak, jedna je stvar i dalje nepromijenjena.

Naporan raspored kojeg diktiraju TV kuće bez prevelikog rezona tjera klubove da igraju dan za danom. Jučer je u takvoj situaciji bila Cedevita, danas Zadar.

- Teško je. Kao najgledanija momčad i u domaćem prvenstvu i u ABA ligi moramo igrati utakmice dan za danom iako upravo mi podižemo gledanost i profil lige – rekao je Aramis Naglić na početku najave utakmice s Igokeom.

S kakvim se problemima Zadrani susreću ilustrira i podatak da su odmah nakon završetka dvoboja protiv Cedevite ušli u autobus i zaputili se prema Laktašima gdje večeras igraju susret ABA lige protiv Igokee.

- Za  utakmicu ćemo se pripremati na jutarnjem treningu. Bit ćemo  bez Joshue koji nam je vrlo značajan igrač u rotaciji, ali protiv Cedevite smo dobili Brzoju te se nadam da ćemo izvući najbolje iz naših igrača kako bismo odigrali što bolje – izjavio je visoki Riječanin na zadarskoj klupi.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Uistinu, Kraljević se počeo buditi kako sezona odmiče, no neki su igrači pali u formi u odnosu na početak sezone. Prije svega Luka Božić koji je od ponajboljeg igrača Zadra došao do toga da loptu rijetko ima u svojim rukama.  

- Ne bih rekao da smo počeli gubiti Božića. [Protiv Cedevite] je odigrao jako dobru obranu na lopti, no on je neiskusan mladi igrač te je jasno da će biti trenutaka tijekom sezone u kojima ne izgleda najbolje. Vjerujem da će nam u nastavku sezone dati jako puno i ovu njegovu, uvjetno rečenu malu krizu, treba istrpjeti – smatra Naglić.

Obje su momčadi u posljednje vrijeme napravile promijene u igračkom kadru te u današnji ogled ulaze s drugačijim sastavima u odnosu na zadarski dvoboj prije nekoliko mjeseci. Dok novo pojačanje hrvatske momčadi Steven Gray nema pravo igranja u Jadranskoj ligi, novi američki dvojac bosanskohercegovačkog prvaka Katin Reinhardt i Billy Preston Jr. ima, te bi upravo protiv dalmatinskog sastava trebao upisati debi u regionalnom natjecanju.

Zadrani su u Republiku Srpsku otputovali bez Joshue Bostica, a je li vrijeme za prvu gostujuću pobjedu nad Igokeom saznat ćemo u večernjim satima. Utakmica se igra u dvorani Laktaši s početkom u 18 sati.