Hrvatska
Regija
Nakon pobjede Partizana nad Krkom hrvatski predstavnici korak bliže ostanku

Nakon pobjede Partizana nad Krkom hrvatski predstavnici korak bliže ostanku

Autor: Branko Tabak

ABA liga

Partizan je pobjedom protiv Krke 91-67 napravio veliki posao za Cibonu i Zadar, pa i Split.

Podsjetimo, Zadrani su i drugi puta u kratkom vremenu pobijedili Borac iz Čačka, pretekli ih na ljestvici za jednu pobjedu te izborili bolji međusobni skor koji presuđuje kada dvije ekipe imaju jednak broj bodova.

Kako Borac do kraja ima još samo dva susreta (Split na Gripama i Cibona u Čačku), tako je Zadranima u presotale tri utakmice za teoretsku potvrdu ostanka potrebna jedna pobjeda. Čak ni to, ako Borac izgubi jednu od preostale dvije utakmice. 

Cibona ima 7 pobjeda koliko i Borac i Krka, ali i pet susreta do kraja. (Igokea, dva puta Zadar, Cedevita Olimpija i Borac). Dvije pobjede su i više nego dovoljne za potvrdu ostanka, moguće i jedna ili niti jedna. Naime, Krka koja ispred sebe ima još 4 utakmice (Split, Budućnost, FMP, Zvezda) ima lošiji međusobni skor s Cibonom pa joj zato treba i pobjeda više od Cibosa ne bi li bili ispred njih. Teško, rekli bismo i nemoguće. 

Split ima osam ostvarenih pobjeda i ispred sebe utakmice s protivnicima po mjeri. Splićani gostuju kod Krke od koje su izgubili na Gripama i Partizana te dočekuju Borca od kojeg su uvjerljivo izgubili u Čačku. Jedna pobjeda Žutima bi olakšala život, a samim tim i Zadru i Ciboni. 

Ukratko, današnji rezultati su bili kao naručeni za sva tri hrvatska predstavnika koji su prilično blizu toliko željenom ostanku u ABA ligi.