Hrvatska
Regija
Napustio je Zabok i krenuo u Kapfenberg, sada je prvak Austrije

Napustio je Zabok i krenuo u Kapfenberg, sada je prvak Austrije

Autor: Branko Tabak

Marino Šarlija.

Marino Šarlija je prvak Austrije. U dresu Kapfenberga do titule je stigao i Riječanin a austrijskim državljanstvom Milan Stegnjaić. U trećoj utakmici finalne serije austrijskog prvenstva Kapfenberg je stigao do treće pobjede protiv Swansa, i to gostujuće 65-71.

Bullse je do pobjede predvodio Willson sa 17 poena. Stegnjaić ih je postigao 8, a Šarlija 2.

Marino Šarlija je prvi dio sezone odradio u Zaboku, a potom se preselio u Kapfenberg. Karijeru započeo u KK Zadar s kojim je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov prvaka države. Nakon što nije dobio priliku u tada jakoj i skupoj momčadi koja je imala stranu početnu petorku preselio je u Borik Puntamiku u čijem se dresu zadržao naredne dvije godine, da bi potom prešao u KK Đuro Đaković. Solidne igre u domaćem prvenstvu, pogotovo u posljednje dvije sezone, donijele su mu prvi inozemni angažman te je potpisao za KK Kumanovo.


U Makedoniji se nije dugo zadržao pa je već krajem godine preselio u PVSK Panon. U najvećem sveučilišnom gradu u susjednoj Mađarskoj zadržao se tek pola sezone prije nego se vratio u Hrvatsku, potpisavši za KK Zagreb. Dvije je godine nosio žuti dres sastava iz Trnskog, a potom se preselio u austrijski Fürstenfeld Panthersima gdje je svlačionicu dijelio s Markom Carom. U prošloj sezoni nosio dres mađarskog prvoligaša PVSK-a.