Hrvatska
FOTO: Nazor detektirao uzroke poraza – „Pobijedili su veći sportaši“

FOTO: Nazor detektirao uzroke poraza – „Pobijedili su veći sportaši“

Autor: Paulo Sarić

'Vitamini' su na krilima skoka u napadu izjednačili finalnu seriju.

Cedevita je pobjedom u Draženovom domu poravnala finalnu seriju doigravanja prvenstva Hrvatske u košarci. Za razliku od prvog susreta u kojemu su 'Vukovi' kontrolirali skok-igru, danas su u tom segmentu dominirali gosti koji su vratili prednost domaćeg terena.

- Oni su danas bili bolja ekipa. Vodili su nas cijelu utakmicu. Došli smo na minus šest, ali nažalost nismo ih mogli stići. U četvrtak nas očekuje najveća utakmica do sada u sezoni. Moramo se spremiti i biti bolji nego večeras  - rekao je nakon utakmice najbolji strijelac 'Cibosa' Dominic Gilbert.

Mladi je Australac već drugu domaću utakmicu zaredom odigrao dobro, no ni njegovih 13 koševa te dobra i prije svega agresivna obrana ipak nisu bili dovoljni Ciboni da trijumfom kapitalizira veliko slavlje iz Doma sportova.

- Čestitao bih Cedeviti na pobjedi. Večeras su bili oštriji. Mi smo bili tupi u nekim segmentima, posebno u protoku lopte koji nas je krasio u zadnje tri utakmice. To nam nije dobro otvaralo izrežirane šuteve i skok u napadu kad se obrana ispremiješa. Sigurno je da nam je i defenzivni dio bio lošiji jer nismo imali pametan napad – započeo je svoje obraćanje novinarima domaći strateg i nastavio - o želji za pobjedom dovoljno govori podatak da je na strani Cedevite i 15 ofenzivnih skokova. To je bio čisto sportski motiv. Ja sam uoči finalne serije istaknuo da će ovo dobiti veći sportaši. Oni su to bili danas, a mi smo to bili prvu utakmicu i na tragu toga trebamo pripremiti sljedeći susret.


FOTO: KK Cedevita Facebook

Nazorove su momčadi poznate po agresivnoj obrani, no premda su danas Cibosi primili četiri koša manje nego u četvrtak, dojam je da su 'Vitamini' prelako dolazili do domaćeg koša.

- U defenzivi smo imali problema prvenstveno što se tiče individualne odgovornosti i obrane jedan na jedan. Neke smo šuteve riskirali, kao i prošlu utakmicu, ali izolacije i prodore moramo puno ozbiljnije popratiti što se tiče agresivnosti i skautinga – nastavio je Ante Nazor.

Jedan od tragičara susreta bio je srbijanski razigravač Branislav Ratkovica. Prema je iskusni bek susret završio s dvostruko-dvocifrenim učinkom u samoj je završnici olako izgubio dvije lopte i propustio zagraditi bitan skok, što je bila voda na Cedevitin mlin.

- Šteta. Pokazali smo karakter u situaciji kada su kola išla nizbrdo. Tražim trud igrača s klupe kakav smo danas imali u Gilbertu. To moramo dobiti na svakoj poziciji ako želimo dobiti narednu utakmicu. I na poziciji jedan, i na poziciji dva, i na pozicijama četiri i pet moramo dobiti ono što je Gilbert danas pružio na 'trojci'. Tu nam energiju moraju dati igrači s klupe, a onda će i starijima biti kud i kamo lakše da se osvježe i da svježiji dočekaju završetak utakmice – dodao je 39-godišnji Splićanin koji je prokomentirao i razliku u branjenju iskusnog Luke Žorića u odnosu na prvu finalnu utakmicu - prvu su ga utakmicu branili timski, a sada je Stipanović preuzeo individualnu odgovornost za Žorića. Bilo je tu i nekakvih prljavština…Ali, pogledat ću to malo hladnije glave.

Treća se utakmica igra u četvrtak 31. svibnja u Domu sportova, s početkom u 20 sati.