Europa i Svijet
Hrvatska
Ne bude li crnih rupa – past će i Krka!

Ne bude li crnih rupa – past će i Krka!

Autor: Paulo Sarić

Bez kapetana u lov na prvu regionalnu pobjedu ove sezone.

Uvjerljiva i očekivana pobjeda nad Vrijednosnicama Osijek u HT Premijer ligi Zadranima je poslužila kao melem na zagrebačku ranu i idealan uvod u večerašnju utakmicu regionalne lige u kojoj Dalmatinci dočekuju Krku. Slovenci su u prvom kolu na domaćem terenu 'prosuli' bodove izgubivši od FMP-a u susretu u kojemu su u jednom trenutku imali i velikih 18 poena minusa, no koliko momčad Simona Petrova može biti neugodna najbolje je pokazala prošle zime kada je na krilima Dominika Mavre odnijela pobjedu u Krešinom domu.

Mladog hrvatskog reprezentativca više nema u redovima 'Farmaceuta', no njegovu je ulogu preuzeo još jedan bivši igrač Zadra Glenn Cosey, koji je prije četiri sezone pod palicom Ante Nazora dirigirao napadima dalmatinskog abaligaša.

Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, prva na domaćem terenu u ABA ligi gdje moramo prezentirati obrambenu i napadačku agresivnost te pokušati ući u kontrolu ritma od samog početka. Ne smijemo si dozvoliti crne rupe koje su bile evidentne na prethodnim gostovanjima. Dobro je što smo se u domaćoj ligi s visokom pobjedom vratili u pozitivan ritam i pozitivno ozračje, što na svom parketu moramo nastojati aktivirati od samog podbacivanja lopte – izjavio je u najavi današnjeg ogleda 41-godišnji trener dodavši – Krka je nezgodna momčad gdje Cosey i Lawal imaju veliki broj poena u ruci, gdje Jošilo zna povezati unutarnju i vanjsku liniju, a također su tu Ramljak i Lapornik koji na vanjskim pozicijama mogu davati veliki tonus igri i mi tu imamo određene zahtjeve koje moramo ispoštovati. Prvenstveno da se obrambeno uđe onako kako se treba ući, da ne dozvolimo protivniku lagano razigravanje i smatram da na taj način trebamo iskontrolirati utakmicu od početka do kraja.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Prošle smo godine u susretima večerašnjih suparnika svjedočili rezultatskoj inverziji - Zadrani su slavili u Novom Mestu, dok su Slovenci odnijeli bodove iz Donatova grada. U odnosu na sastav koji je u siječnju slavio pod svodom Višnjika zeleno-bijeli dres više ne nosi hrvatski trojac Dominik Mavra, Dino Cinac i Jure Lalić, no zato je tu prošlosezonski igrač Cedevite i bivši član Zadra Ivan Ramljak.

Krka je uz to što je zadržala neke stožerne igrače od prošle sezone dovela i neka pojačanja i vjerujem da bi ti igrači mogli njima donijeti prevagu u borbi za ostanak u ABA ligi. Što se nas tiče, mislim da trebamo gledati samo sebe i uz pravi energetski pristup i puno agresivnosti u obrani, te uz mirnoću u napadu, vjerujem da možemo doći do pobjede u ovoj utakmici – smatra mladi Jan Palokaj koji je ovoga ljeta potpisao četverogodišnji ugovor sa zadarskim klubom kao jedno od čak deset pojačanja dalmatinskog sastava – sve momčadi su jako puno uložile i svi se žele dočepati doigravanja što potvrđuju njihovi 'rosteri' koji su po individualnoj kvaliteti nikad jači. Mi očekujemo mirnu sezonu, pogotovo u domaćim utakmicama gdje možemo pobijediti svakoga, a na gostovanjima ćemo morati uložiti dodatni napor i vjerujemo da možemo do koje pobjede.

Utakmica se igra večeras u dvorani „Krešimir Ćosić“, s početkom u 18 sati.