Hrvatska
Ne smijemo se zamarati, pobjeda protiv Cibone nije mjerilo

Ne smijemo se zamarati, pobjeda protiv Cibone nije mjerilo

Autor: Paulo Sarić Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Bilo je čupavo…

Iako je u susret ušao kao veliki favorit te su brojni navijači već računali s koliko će razlike pasti zagrebački sastav, KK Zadar je teže od očekivanog došao do nove pobjede u domaćem prvenstvu. Hermes je sa samo šest igrača, i s trenerom u košarkaškom dresu pružio veliki otpor i odigrao svoju ponajbolju partiju sezone. Uz pobjedu nad Cibonom prošle jeseni.

- Bilo je čupavo. Razmišljanje i brojanje koš-razlike uoči utakmice je ostavilo traga. Ušli smo mekano u obrani, a sve momčadi znaju igrati kada im se dopusti protok lopte. Jasno je da je kvaliteta na našoj strani, no kada se dovedeš u situaciju da se moraš čupati neke stvari koje inače zabijaš – ne zabijaš. Morali smo se izvlačiti u čitavo drugo poluvrijeme i nikako nismo mogli prelomiti utakmicu. No, ne želim izvlačiti negativne stvari. Idemo utakmicu po utakmicu, okrećemo se Šibeniku i u tom ćemo susretu morati biti puno čvršći ako želimo napraviti rezultat – izjavio je nakon utakmice domaći trener Aramis Naglić.

Za razliku od prošle utakmice u Zagrebu, danas se osjetio izostanak Prestona Knowlesa u defenzivnom dijelu.

- Definitivno smo mekši, pogotovo na vanjskim pozicijama. Smatram da pobjeda protiv Cibone u gostima nije i ne može biti mjerilo te se ne smijemo zavaravati. Preston nam puno znači na vanjskim pozicijama. Donosi nam obrambenu čvrstoću, ali i određenu kvalitetu u napadu. Nije playmaker poput Jakova, ali nam puno toga daje u napadu te će nam trebati za završnicu sezone – priznao je riječki strateg.

Zadrane sada očekuje tjedan dana odmora, a idući izazov imaju naredni četvrtak u Šibeniku.