Hrvatska
Nemojte se iznenaditi ako Gorica i sljedeće sezone nastavi svoj put prema gore

Nemojte se iznenaditi ako Gorica i sljedeće sezone nastavi svoj put prema gore

Sesar Zadru i Mršiću poželio svu sreću u finalu.

Porazom od Zadra u majstorici polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske košarkaši Gorice su okončali najuspješniju utakmicu u povijesti kluba.

Poduhvat su ostvarili unatoč brojnim prekidima zbog samoizolacije i ozljedama koje su ih snašle u samoj završnici sezone što ovaj uspjeh čini još većim.

Gorica je već nekoliko uzastopnih godina u uzlaznoj putanji i samo podiže letvicu zacrtanih ciljeva prema gore. Stoga ne treba iznenaditi ako i u idućoj sezoni nastave u istom ritmu i ostvare neki još veći uspjeh.

Ovako su posljednji susret sezone prokomentirali trener Josip Sesar i igrač Ivan Majcunić.

Josip Sesar:

- Prvo četvrtinu smo dobro igrali, znali smo kako će Zadar igrati i znali smo da će biti tvrda i čvrsta utakmica. Pokušali smo se držati ali nakon 15. minute smo pali u koncentraciji. Znali smo da će Zadar otvoriti drugo poluvrijeme još jače, to su i napravili. Mi nažalost nismo uspjeli odgovoriti, promašili smo neke otvorene šuteve. Naš šut za tri poena danas nije bio na nekoj razini na kojem treba biti. Mogu biti zadovoljan s našom sezonom. Ovim putem bi čestitao Zadru i Veljku Mršiću na sjajnoj sezoni do sada i želim im svu sreću u finalu.

Ivan Majcunić, igrač Gorice: 

- Čestitke Zadru na plasmanu u finale. Znamo da su bili apsolutni favoriti u ovom polufinalnom susretu, nitko nije očekivao da ćemo dobiti tu jednu utakmicu. Danas smo dali sve od sebe, u drugom poluvremenu Zadar je otišao na veću razliku i prelomio utakmicu. Nakon toga, nažalost nismo se uspjeli vratiti.