Hrvatska
Neobavezna košarka i spuštene glave… ili kako je pet loših minuta učinilo razliku prevelikom

Neobavezna košarka i spuštene glave… ili kako je pet loših minuta učinilo razliku prevelikom

Autor: Paulo Sarić

Iako su veći dio susreta dobro izgledali na parketu, trener Krstić i njegovi momci nisu zadovoljni prikazanim jučer u Zadru.

Za razliku od svojih domaćina, Osječani su se čitav tjedan pripremali za sinoćnji susret u Zadru kako bi se, nakon Šibenika, s još jednom gostujućom pobjedom vratili u Slavoniju. Nisu uspjeli, ali su ostavili puno bolji dojam nego to konačni rezultat pokazuje. Zadrani su dugo vremena lomili otpor žilavih suparnika koji su se u dobrom svijetlu predstavili u dvorani „Krešimir Ćosić“ da bi na koncu prelomili susret u posljednjih pet minuta.

- Dobro smo krenuli, ali kasnije smo odstupili od trenerovih ideja. Primili smo puno poena iz tranzicije i napadačkog skoka. U posljednjoj smo četvrtini zaostajali deset poena nakon čega smo potonuli i spustili glave te naposljetku uvjerljivo izgubili – izjavio je nakon utakmice mladi razigravač slavonskog sastava Mario Ihring.

Upravo je 20-godišnji Slovak bio jedan od onih koji su u nedjelju ostavili najbolji dojam na parketu i pokazao da su Osječani ljetos napravili dobar skauting. Ipak, i on je, kao i ostatak 'Brokera' pao u zadnjih deset minuta.

- Zadar je imao više energije od nas, pogotovo u posljednjoj četvrtini i to je odlučilo – dodao je Ihring.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako je njegova momčad ostavila dobar dojam, gostujući trener nije bio zadovoljan viđenim. Razumljivo, pošto se košarka igra 40, a ne 35 minuta.

- Čestitam Zadru koji nas je nadigrao. Možda je razlika prevelika s obzirom na prikazano, no nezadovoljan sam reakcijom igrača u zadnjih pet minuta. Igrali su neobaveznu košarku. Naš plan i ideja su bili zaustaviti kontranapade i skok u napadu Zadra, a na kraju smo dobili 29 poena iz kontre sto je previše, pogotovo ako na to dodamo i 14 ofenzivnih skokova [protivnika]. Dva najvažnija segmenta nismo uspjeli ispoštovali. Imali smo puno promašenih šutova, a bacanja smo pucali 47 posto i s ovom igrom ne bismo dobili ni puno slabiju ekipu nego što je Zadar – izjavio je osječki strateg Vladimir Krstić nakon drugog poraza svoje momčadi u HT Premijer ligi.

Iako i Slavonci nastupaju u regionalnom natjecanju, točnije u Alpe-Adria kupu, ovaj tjedan su slobodni pa ih idući izazov očekuje u subotu kada s početkom u 17 sati u svojoj dvorani dočekuju Goricu koja je prije nekoliko dana došla do iznenađujuće pobjede na Cibonom.