Hrvatska
Neven Plantak novi trener KK Jazine Arbanasi

Neven Plantak novi trener KK Jazine Arbanasi

Autor: Branko Tabak

Promjene u stručnom stižeru novog premijerligaša.

Neven Plantak novi je trener novog premijerligaša KK Jazine Arbanasi. Dosadašnji trener Jakov Borčić, koji je momčad doveo do povijesnog uspjeha i plasmana u Premijer ligu, obnašat će dužnost sportskog direktora, ali i Plantakovog pomoćnika. Na taj način Borčić će istovremeno biti i nadređen i podređen Plantaku.

Kako će to funkcionirati na terenu vidjet ćemo kada započne nova sezona.

Plantakov sin Josip zadužen je za formiranje i vođenje omladinskih uzrasta KK Jazine Arbanasi, koji su za sada mrtvo slovo na papiru. Naime, propozicije natjecanja nalažu da svaki premijerligaš mora imati svoj omladinski pogon, licencirane trenere za te uzraste i obvezu natjecanja mlađih uzrasta u regiji kojoj pripadaju.

Zanimljivo je da je Josip Plantak kao seniorski trener doveo prošle sezone Jazine do kvalifikacija za A1 ligi da bi potom bio smijenjen, a na njegovo mjesto je doveden Ivica Burić koji nije uspio momčad odvesti do elitnog razreda hrvatske košarke.


Sada je dobio tešku zadaću krenuti od nule i formirati momčadi u pretkadetskom, kadetskom i juniorskom uzrastu, koje klub u ovom trenutku nema.

Ciljevi sezone?


- Ostanak u Premijer ligi i stavljanje na noge omladinskog pogona, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare stariji Plantak.

S kojim igračkim kadrom?.

- Vidjet ćemo. Drugdje je normalno da u ovo doba godine imate složenu ekipu, ali ovo je Hrvatska, ovdje je normalno da se tek kreće u slaganje momčadi. Pa i neki ABA-ligaši, pojasnio je trener prve momčadi.

Član uprave Dan Marinović dodao je kako tu ne bi trebalo biti problema.

- Imamo šest sponzora za šest igrača, rekao je Marinović koji je u gotovo jednosatnom izlaganju koje je uslijedilo govorio o izostanku financije pomoći Grada Zadra i najvažnijm problemu u ovom trenutku a taj je krov nad glavom, kojeg klub nema. Niti imaju gdje trenirati, niti igrati. Više o ovoj temi pročitajte ovdje.