Europa i Svijet
Hrvatska
NI Split, ni Zadar...

NI Split, ni Zadar...

Autor: Branko Tabak

Josip Sobin ima novi klub.

Josip Sobin je novi igrač talijanske Cremone. Pristigao je u klub baš na vrijeme da zaigra Superkup. U prvoj polufinalnoj utakmici protiv Dinama (Miro Bilan) igrao je 23 minute, postigao 4 poena uz 3 skoka.  Kako smo izvijestili Bilanova momčad je prošla u finale gdje je bila bolja od prvaka Venecije, dok je Cremona zaigrala za treće mjesto.  

U neizvjesnoj utakmici za broncu Sobinova momčad je poražena od Brindisija 84-87. Sobin je igrao je 19 minuta te postigao 8 poena uz 3 skoka.

Sobin je karijeru započeo u rodnom Splitu u kojem je igrao od 2006. do 2013. godine( u sezoni 2008/09 bio je na posudbi u Trogiru). Uslijedile su dvije godine afirmacije u dresu Zadru, sezona u Fuenlabradi u kojoj je bio suigrač Marka Popovića i selidba u Wloclawek u kojem je odigrao tri sezone te osvojio dva naslova prvaka (2018. i 2019.).

Završnicu prošle sezone je propustio zbog ozljede nakon koje se vratio košarci u dresu Cremone. Za njegove usluge bili su zainteresirani Zadar i Split, no do dogovora nie došlo.