Europa i Svijet
Hrvatska
Nova dramatična utakmica u Italiji, ovoga puta s nes(p)retnim krajem za Hrvate

Nova dramatična utakmica u Italiji, ovoga puta s nes(p)retnim krajem za Hrvate

Autor: Branko Tabak

Dinamo Sassari, u kojemu igraju hrvatski košarkaši Darko Planinić i Rok Stipčević, nije imao odveć sreće u prvom kolu FIBA-ine Lige prvaka.

Turska Karsiyaka je slavila 87-88. Dramatičnoj završnici prethodio je izjednačeni susret u kojemu su domaćini poveli 12-6, a gosti munjevito uzvratili za 12-15. U 16. minuti turska momčad je povela 25-32, no ni oni ne uspijevaju duže i ozbiljnije kontrolirati rezultat. Samo dvije minute kasnije bilo je 32-32.

Još jednom gosti bježe na +7 tijekom treće četvrtine (44-51), ali se Dinamo vraća te nakon Stipčevićeve trice i asistencije Randolpha za još jednu prelaze u vodstvo 53-51.

U 29. minuti Sassari je imao devet poena viška (65-56), ali niti to nije bilo dovoljno za završni udarac. Štoviše, za manje od 90 sekundi Karsiyaka se vraća u rezultatski egal te se u posljednju četvrtinu ulazi s rezultatom 65-63.

Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu do dva ili tri poena do same završnice. Domaćine prema pobjedi nije odvela niti Stipčevićeva trica za 82-79 na dvije minute prije kraja. Waters i Kennedy udruženim snagama tursku momčad vraćaju u pobjedničku poziciju (82-86), 49 sekundi prije kraja. Randolph zabija pod prekršajem za 85-86, Kennedy promašuje na drugoj strani. Stipčević 11 sekundi prije kraja promašuje tricu, ali njegov suigrač Jones skače u napadu i zabija za vodstvo Dinama 87-86.

Domaćini su se odlučili za brzi prekršaj kojeg je u vodstvo turske momčadi pretvorio Wood. Sassari je imao osam sekundi za završni napad kojeg šutom za tri poena i promašajem završava Polonara.

Darko Planinić je igrao nešto manje od 13 minuta te je za to vrijeme postigao pet poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Rok Stipčević na parketu je proveo 28 minuta. Postigao je 13 poena (šut za tricu 4/10) uz tri skoka i pet asistencija.