Hrvatska
Novi igrač u Cedeviti Junior: Nazvao me trener Mulaomerović...

Novi igrač u Cedeviti Junior: Nazvao me trener Mulaomerović...

Autor: Z.D. Photo: Emanue Begić/KK Adria Oil Škrljevo

Nakon četiri sezone u Splitu i dvije u Škrljevu...

Cedevita Junior osnažila je roster za slijedeću sezonu potpisom 22-godišnjeg Ivana Vrgoča (20.09.1999. Split), 201 cm visokog krilnog centra koji je prošle dvije sezone nastupao za Adria Oil Škrljevo. Prošle je sezone u HT Premijer ligi je, kao član početne petorke, u 34 utakmice prosječno igrao 28 minuta, za 10.4 koševa, 4.5 skokova i 2.1 asistencije. 

U Alpe Adria kupu je u 6 nastupa i 24.5 minuta ubacivao 10.5 koševa uz 5.5 skokova i 1.5 asistenciju. Vrgoč je kao rođeni Splićanin debitirao za prvu momčad Splita sa 16 godina te odigrao ukupno 4 sezone za Žute. Prošao je sve mlade hrvatske selekcije nastupavši na U-16 EP, U-18 EP i dva puta U-20 EP od čega srebro 2018. Igra na poziciji krilnog centra sa čestim šutem za 3 i dobrim skokom.

Reprezentativac je Hrvatske u 3X3 košarci te je ovoga ljeta nastupio na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu gdje je osvojio 7. mjesto.

"Nazvao me trener Mulaomerović, rekao da me želi u klubu i takav poziv je teško odbiti. Stvarno mi se sviđa kako se radi i kuda ide Cedevita Junior, momčad je mlada, želi trenirati, puna je energije i sjajno vođena tako da sam s oduševljenjem prihvatio poziv i potpisao ugovor", rekao nam je Ivan Vrgoč

"Nakon 4 sezone u Splitu dobio sam šansu u AO Škrljevu, u ove dvije sezone sam napredovao, dobio minutažu, opustio se, slobodniji sam u igri i sve ide ka boljem. Nadam se da ću tako nastaviti i u Zagrebu, bio sam u Domu košarke Cedevita koji je vjerojatno najbolji trenažni centar u regiji, nudi puno mogućnosti za trening i napredovanje. Bez obzira što je nekima bila iznenađenje prošle sezone, meni rezultati Cedevite Junior to nisu bili jer sam znao koliko se tu trenira, da su igrači kvalitetni s puno potencijala i da je trener Mulaomerović sjajan stručnjak. Ljudi će i ove sezone od nas tražiti dobar rezultat a ja se nadam da ćemo uz dobru atmosferu ta očekivanja i ispuniti. Za sebe osobno nadam se da ću i dalje igrački napredovati, igram prvenstveno na poziciji visokog krila ali mogu odigrati i centarsku poziciju."

Damir Mulaomerović za Vrgoča kaže da je "motiviran igrač koji želi napredovati, sjajan karakter, polivalentan na unutarnjim pozicijama, širi reket uz dobar šut izvan perimetra. Dat će nam kvalitetu i energiju na toj poziciji visokog krila."