Hrvatska
Novi trener Gorice: Prvo moramo složiti momčad, a onda ćemo o ciljevima. Ideja je jasna...

Novi trener Gorice: Prvo moramo složiti momčad, a onda ćemo o ciljevima. Ideja je jasna...

Autor: Branko Tabak

Iz Sinja u Goricu

Vladimir Krstić je u zadnjim danima godišnjeg odmora uvelike bio u poslu, preuzeo je KK Gorica i oprostio se od sinjskog Alkara.

- Nemam riječi za te ljude i grad. Bili su to predivni dani. Alkaru od srca želim sve najbolje u novoj sezoni, rekao je u kratkom razgovoru za Basketball.hr Krstić.

Svjestan je da ga u gorici čeka težak i izazovan posao.

- Prvi korak je slaganje momčadi. Tek kada vidimo s čime raspolažemo možemo govoriti o ciljevima. Gorica je stabilan i ozbiljan klub i brzo smo dogovorili suradnju. 

Ima ideju kako bi momčad trebala izgledati.

- Tražit ćemo domaće igrače kojima će igranje u ABA 2 ligi biti sjajna prilika za stasavanje, Jednako tako i svaka utakmica u HT Premijer ligi bit će izazov.

Osim obveza u Gorici Krstića čekaju i one u stožeru izbornika Damira Mulaomerovića, a to su pretkvalifikacijski susreti za EuroBasket 2025 s Poljskom i Švicarskom i nastup na Eurobasketu 2022. Podsjetimo, Hrvatska pretkvalifikacije otvara gostujućom utakmicom u Poljskoj 25. kolovoza 2022. godine. Tri dana kasnije, 28. kolovoza, Hrvatska je domaćin Švicarskoj. EuroBasket započinje 1.rujna.

- Puno je posla i izazova. S nestrpljenjem ih iščekujem i nadam se dobrim rezultatima i na klupskoj i na reprezentativnoj sceni, kazao je Vladimir Krstić za Basketball.hr.