Hrvatska
Regija
Novo pojačanje Zadra: „Igrači će uvijek žugati, ali ovo je period koji se mora odraditi!“

Novo pojačanje Zadra: „Igrači će uvijek žugati, ali ovo je period koji se mora odraditi!“

Autor: Paulo Sarić

Uz blizinu obitelji, glavni motiv dolaska bila je ponovna suradnja s trenerom Antom Nazorom,

Nakon nekoliko sezona 'lova', KK Zadar ovo je ljeto konačno uspio dogovoriti suradnju s dugogodišnjom željom Ivanom Siriščevićem. Iskusni krilni igrač često se spominjao se kao velika želja dalmatinskog abaligaša, no uvijek bi zapelo na detaljima.

Sve do početka kolovoza kada se 32-godišnji Splićanin nakon rumunjske avanture odlučio priključiti momčadi iz Višnjika.

Nakon dvije godine izbivanja vraćam se u Hrvatsku. Iznimno sam zadovoljan što sam došao. Uvijek je dobro vratiti se kući. Već sam rekao da mi je bila potajna želja zaigrati za Zadar, no do toga sve do ovog ljeta iz raznih razloga nije došlo – kazao je 198 centimetara visoki košarkaš koji nije skrivao da je jedan razloga njegovog dolaska ponovna suradnja s trenerom Antom Nazorom s kojim je surađivao u Splituznam da puno traži od igrača, ali u konačnici se to uvijek isplati. Utjecali su i obiteljski razlozi i blizina doma, ali sigurno nisam došao samo odraditi sezonu. Svi koji me poznaju znaju da ću dati sve od sebe.

Siriščević je jedan od rijetkih igrača projiciranih za užu rotaciju koji se prvog dana priprema pojavio u Zadru te od samog početka prolazi naporan dril kondicijskog trenera Marija Mandira.

Pripreme su intenzivno krenule, no to je period koji se mora odraditi, bez obzira na to što ćemo mi igrači uvijek malo 'žugati'. Baza se mora odraditi da bi poslije bilo lakše. Kada se postave dobri temelji ozljede i umor se smanje na minimum te je važno kvalitetno odraditi uvod u sezonu – smatra iskusni Splićanin.

FOTO: Naporan rad s trenerima od prvog dana priprema (Šime Zelić, Basketball.hr)

Jedna od glavnih premisa zadarskog kluba pri slaganju momčadi za nadolazeću sezonu bila je biranje igrača po karakternim osobinama kako bi se izbjegla situacija od lani kada je svlačionica vrlo brzo „pukla“, što je rezultiralo turbulentnom sezonom koja je spašena tek u dodatnim kvalifikacijama nakon dugačkog plesa po tankoj žici.

Momci su karakterno dobri. Iako smo se tek okupili sve super štima. Vlada pozitivna atmosfera i svi smo voljni raditi. Još se nismo kompletirali i dobili konačnu sliku, ali mislim da stvari idu u pravome smjeru.

Idućeg bi se tjedna u Donatovom gradu trebali pojaviti Bryon Allen i James Farr, a očekuje se i potpis još najmanje jednog pojačanja. Naglasak je stavljen na snažnog igrača pod obručima, no nije isključen ni dolazak prinove u vanjskoj liniji.

Može li se takav Zadar uključiti u borbu za trofeje koji mu izmiču (pre)dugih 11 godina?

Pokušat ćemo ostaviti zacrtane ciljeve. Ovaj klub i grad to zaslužuju i nitko ne bi bio sretniji od nas da napravimo velike stvari i da navijačima priuštimo najveće dosege. S obzirom na to da se još nismo kompletirali nije vrijeme da se razbacujemo izjavama, no razmišljamo u tom pravcu – zaključio je Siriščević.