Hrvatska
Obrnuti dan… Nazor nezadovoljan unatoč pobjedi, Rajković pronašao pozitivne stvari u porazu

Obrnuti dan… Nazor nezadovoljan unatoč pobjedi, Rajković pronašao pozitivne stvari u porazu

Autor: Paulo Sarić

Presudila je individualna kvaliteta gostiju.

Bila je to zanimljiva utakmica, otvorena do posljednje minute. Kako se i očekivalo, Zadrani su manje od 24 sata nakon napornog regionalnog dvoboja protiv Igokee pokazali određene znakove umora što su domaćini na najbolji mogući način iskoristili i dobrom igrom umalo došli do velikog iznenađenja.

- Mi smo željeli dovesti utakmicu do toga da odlučuje lopta ili dvije, što smo i dobili. Na kraju je presudilo iskustvo i jače utakmice koje igra Zadar. Dobili su sigurnost na slobodnim bacanjima u kojima se najviše iskazao Little. U posljednje dvije i pol minute promašili smo pet slobodnih bacanja pa je Zadar dobio neku sigurnost. Sve u svemu, čestitke Zadru na pobjedi – izjavio je nakon jučerašnjeg dvoboja trener Škrljeva Damir Rajković.

Domaćini su sredinom treće četvrtine imali osam koševa viška (51-43), no Dalmatinci su dobrim otvaranjem posljednje dionice preokrenuli rezultat i preuzeli rezultatsku inicijativu. Ipak, Škrljevo se nije predavalo te se dvije minute prije kraja prišuljalo na 75-75, da bi na koncu presudila individualna kvaliteta gostiju, prije svega Marija Littlea koji je sa sedam uzastopnih poena trasirao put pobjedi svoje momčadi.

- Bilo je ovo jako čvrsta i jaka utakmica s vrlo zanimljivim trenutcima s obje strane. Po meni, mi smo bili jača ekipa, no druge situacije nam nisu išle u prilog. Ovo je dobar pokazatelj da možemo igrati protiv svakog u ligi. Treba nastaviti raditi i onda će sve doći na svoje – rekao je nakon utakmice domaći košarkaš David Ušić.

FOTO: Emanuel Begić (HKS)

Trener Nazor je u najavi susreta kazao da očekuje da će najveći teret iznijeti igrači koji su imali manju rolu u pobjedi nad Igokeom u petak, no na koncu se morao pouzdati u provjerene snage koji su odvele Zadrane do sedme pobjede u domaćem prvenstvu.

- Vrlo bitna pobjeda za nas protiv oštrog protivnika. Znali smo da će biti jako teško gostovanje. Zadržali smo fokus u onom periodu igre koji je bio dovoljan da prelomimo utakmicu u zadnjoj četvrtini. Nisam zadovoljan s prikazanim, posebno od igrača koji jučer nisu participirali u utakmici. Najbitnije za nas je da se utakmica dobila i treba analizirati kako je došlo do pobjede. Čestitam kolegi Rajkoviću, njegovom karakteru i ekipi Škrljeva koja je pokazala borbenost i to je zaista za pohvaliti. Tako timovi i trebaju igrati – kazao je Ante Nazor.

FOTO: Emanuel Begić (HKS)

Uz Littlea i vrlo dobrog Mislava Brzoju jedan od najzaslužnijih za trijumf Zadra bio je Šveđanin američkog podrijetla William MagarityVisoki je igrač utakmicu završio sa 17 koševa i deset skokova, od čega četiri u napadu, i još jednom pokazao da je jedno od najugodnijih iznenađenja zadarske sezone.

- Želim se zahvaliti svojoj momčadi na ovakvoj igri. Teško je doći direktno s druge utakmice pa ponovno igrati. Bitno je da je tim ostao fokusiran. Ponekad smo se posrnuli, no na kraju smo kao momčad uspjeli prebroditi sve što nam je Škrljevo pružilo – dodao je Magarity.

Zadrani iduću utakmicu igraju već u utorak kada u Krešin dom dolazi GKK Šibenik, dok Škljevljane sljedeći izazov očekuje za vikend protiv Gorice.