Time-out
Od lancuna do lancuna

Od lancuna do lancuna

Zadarski lancuni

Svaka utakmica Zadra sedamdesetih i posebice osmdesetih godina prošlog stoljeća oglašavala se velikim transparentima, ili kako bi rekli u Dalmaciji, bilim lancunima, koji su visili iznad glava prolaznika na zadarskoj najpoznatijoj ulici Kalelargi, ali i na mostu, Voštarnici, Puntamici...

Na svakoj oglasnoj ploči, kafiću, trgovini bili su nalijepljeni plakati s pozivom na utakmicu. Na svim mjestima gdje je živjelo, disalo košarku. Vremena su se promijenila.

Stigao je internet, pa društvene mreže. Istovremeno i jumbo plakati i displeji. 

Oglašava se preko Instagrama, Twittera, Facebooka, internet stranica... No, zadarski Tornado ipak ne dopušta da lancuni odu u prošlost. 

Često kao izraz bunta, ali još češće i kao znak podrške navijači Zadra preko bilih lancuna šalju košarkaške poruke sugrađanima. 

U prilogu je nekoliko povijesnih plakata KK Zadar, spašenih iz istih vreća za smeće kao i omotnice iz priče Slavna prošlost završila na smetlištu.

Svako zlo dođe i prođe. Proći će i ovo. Doći će bolje sutra, u njega moramo prenijeti sva iskustva i sve ove lijepe priče iz prošlosti. Zbog nas, zbog košarke, zbog normalizacije života...